157centimetrový uragán Bejlek způsobil demolici a mladá Češka se rychle posouvá v žebříčku.

157centimetrový uragán Bejlek způsobil demolici a mladá Češka se rychle posouvá v žebříčku.

Sára Bejlek, česká tenistka, nedávno zaznamenala významný úspěch na turnaji WTA. Oficiální stránky WTA se o jejím finálovém triumfu zmínily jako o „uragánu“. V souboji o cennou trofej na úpatí And porazila Francouzku Diane Parryovou se skóre 6:2, 6:1. Bejlek si předtím poradila i s dalšími nasazenými hráčkami, včetně semifinalistky French Open 2020, Argentinky Nadii Podoroské.

Tento úspěch je pro Bejlek velmi významný, protože během své kariéry na této úrovni dokázala vyhrát pouze dva zápasy. Její vítězství nad Parryovou bylo považováno za demoliční práci, kde Bejlek neudělala téměř žádné chyby. Tento titul je největším úspěchem v její kariéře. Podle chilského novináře Juana Ignacia je její tenis ohromně zábavný.

Díky tomuto triumfu se Bejlek posunula v žebříčku WTA o 60 míst a momentálně se nachází na 134. pozici. Jejím cílem je dostat se do elitní stovky a následovat šestnáctiletou Brendu Fruhvirtovou, která je momentálně na 119. místě.

Bejlek také potvrzuje předpovědi odborníků, kteří očekávali její vzestup společně s příchodem „nové české vlny“ tenistek. Její účast v hlavní soutěži US Open 2022 ji udělala nejmladší českou hráčkou na tomto turnaji. I když letos na US Open neuspěla a prohrála v prvním kole kvalifikace s Číňankou Wang Ja-fan bez zisku jediného gamu, tento debakl ji neovlivnil.

Bejlek je momentálně ve výtečné formě a její neporazitelnost trvá již deset zápasů v řadě. V říjnu ovládla menší turnaj v Itálii. Tato talentovaná hráčka si již připsala sedmou trofej mezi dospělými, přičemž předchozích šest titulů získala na okruhu ITF. V letošní sezóně si připsala tři tituly.

Sára Bejlek je tedy jednou z největších nadějí českého tenisu a její úspěchy již nyní potvrzují její talent a potenciál.