68 českých hráčů se účastní kempů klubů NHL

68 českých hráčů se účastní kempů klubů NHL

Přípravné kempy před startem NHL jsou důležitou součástí přípravy hokejistů na nadcházející sezónu. Letošní rok není výjimkou a do přípravných kempů se zapojilo celkem 68 českých hokejistů. Největší zastoupení mají čeští hráči v týmu San Jose Sharks, kde se jich nachází celkem pět.

Přípravné kempy slouží jako příležitost pro hráče, aby si zvykli na nové prostředí, procvičili své dovednosti a zlepšili fyzickou kondici. Jejich cílem je také posoudit formu hráčů a rozhodnout o jejich zařazení do základní sestavy týmu.

San Jose Sharks jsou jedním z nejúspěšnějších týmů v NHL a je proto pochopitelné, že mají zájem o české talenty. Mezi českými hráči, kteří se účastní přípravného kempu v San Jose, jsou například Tomáš Hertl, Radim Šimek, Josef Kořenář, David Rittich a Tomáš Gregor.

Tomáš Hertl je jedním z nejvýraznějších českých hráčů v NHL. V minulé sezóně se mu podařilo vstřelit 19 gólů a připsat si 15 asistencí. Radim Šimek je obránce, který se v minulé sezóně prosadil jako stabilní člen obrany San Jose Sharks. Josef Kořenář je brankář, který se připojil k týmu v průběhu minulé sezóny a získal si důvěru trenérů. David Rittich a Tomáš Gregor jsou další talentovaní hráči, kteří mají potenciál se prosadit v NHL.

Přípravné kempy jsou také příležitostí pro mladé hráče, kteří se snaží prosadit do týmu. Jejich výkony během kempu mohou rozhodnout o jejich budoucnosti v NHL. Čeští hokejisté mají dlouhou tradici v NHL a jejich úspěchy jsou inspirací pro mladé hráče.

Přehled českých hokejistů účastnících se přípravných kempů je následující:

– San Jose Sharks: Tomáš Hertl, Radim Šimek, Josef Kořenář, David Rittich, Tomáš Gregor

– Další týmy: Filip Chytil (New York Rangers), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers), David Pastrňák (Boston Bruins), Ondřej Kaše (Anaheim Ducks), Tomáš Nosek (Vegas Golden Knights), Jakub Vrána (Washington Capitals), David Krejčí (Boston Bruins), Radko Gudas (Florida Panthers), Michal Kempný (Washington Capitals), Jakub Zbořil (Boston Bruins), Filip Zadina (Detroit Red Wings), Jan Jeník (Arizona Coyotes), Martin Kaut (Colorado Avalanche), Filip Hronek (Detroit Red Wings), Libor Hájek (New York Rangers), Michael Frolík (Montreal Canadiens), Dominik Kubalík (Chicago Blackhawks), Jakub Lauko (Boston Bruins), Martin Nečas (Carolina Hurricanes), Filip Chlapík (Ottawa Senators), Václav Karabáček (Buffalo Sabres), Daniel Vladar (Boston Bruins), Lukáš Dostál (Anaheim Ducks), Jiří Patera (Vegas Golden Knights), Petr Mrázek (Toronto Maple Leafs)

Je skvělé vidět, že čeští hoke