Chování Vémoly a spol. při šití do kolegy a údajném napadení muže do bezvědomí.

Chování Vémoly a spol. při šití do kolegy a údajném napadení muže do bezvědomí.

Nedávná uniklá nahrávka, která zachycuje muže v bezvědomí, jemuž se jiný muž vulgárně vysmívá a mlátí, vyvolala rozruch. Agresorem na videu má být Růžička, juniorský mistr světa v Muaythai a šampion turnaje Oktagon Underground. Policie momentálně pátrá po totožnosti poškozeného muže a vyzvala veřejnost, aby se ozvala, pokud ho někdo pozná.

Případy tohoto druhu vzbuzují velké pobouření. Osobnosti z české bojové scény, včetně zápasníků UFC Jiřího Procházky a Davida Dvořáka, bývalého boxera Lukáše Konečného a hlavní tvář Oktagonu Karlose „Terminátora“ Vémoly, jednoznačně odsoudili chování agresora na videu. Vémola dokonce prohlásil, že takové chování je nepřípustné a pokud by se prokázalo, že to byl Růžička, měl by být ukončen jeho vztah s promotéry a trenéry.

Trenéři Růži;čkovi, Ondřej Hutník a Michal Vančura ze Spejbl Gymu, se od chování svého svěřence distancovali a ve svém prohlášení ho jednoznačně odsoudili. I když nevíme, co přesně se stalo, takové chování není v jejich klubu akceptováno.

Policie stále vyšetřuje tento případ a doufá, že se jim podaří identifikovat poškozeného muže. Veřejnost je vyzvána, aby se ozvala na linku 158, pokud ho někdo pozná. Případ vyvolal diskuzi o bezpečnosti na ulicích a o tom, jaká opatření by měla být přijata, aby se podobné situace neopakovaly.