Norové obviněni z poslání dopingového testu hráči, který je již přes šedesát let mrtvý

Norové obviněni z poslání dopingového testu hráči, který je již přes šedesát let mrtvý

Norský fotbalový tým se chystá na úvodní zápasy nového ročníku Ligy národů. Přípravu na duely proti Kazachstánu a Rakousku „zpestřil“ příjezd komisařů z norské antidopingové agentury.

 „Na testy vybrali následující hráče: Haaland, Jorgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Bobb, Gundersen a Juve,“ prozradil trenér Norska Stale Solbakken na tiskové konferenci, jak antidopingová návštěva probíhala.

A přiznal, že nemohl věřit vlastním uším. „Přečetli tahle jména a mysleli to vážně. Takže jsme volali na norský antidopingový výbor a ptali jsme se: To má být nějaká skrytá kamera“ líčil Solbakken.

Oscar Bobb, hráč Manchesteru City, z reprezentačního výběru pro Ligu národů vypadl, protože má zlomenou nohu.

Větší pozdvižení ale vyvolala jména, která přišla po něm.

Jörgen Juve totiž zemřel v roce 1983.

A Einar Gundersen odešel na věčnost dokonce v roce 1962, tedy před více než šedesáti lety.

Oba patří k největším legendám norského fotbalu. Gundersen je považován za první skutečnou fotbalovou hvězdu Norska a s 26 trefami je třetím nejlepším střelcem v jeho historii.

Juve pořadí kanonýrů všech dob se 33 zásahy dokonce vede. Oba sázeli góly v meziválečném období. Přesto komisaři nyní požadovali, aby odevzdali vzorky moči…

Vyšlo to alespoň u Erlinga Haalanda, současné superstar fotbalu. Právě útočník Manchesteru City je s 31 góly aktuálně vklíněný v historickém žebříčku norských střelců mezi Juveho a Gundersena.

Mluvčí antidopingové agentury sdělil norské tiskové agentuře NTB, že „pravděpodobně došlo k velké chybě“ a hodlá vyšetřit, jak k ní došlo.

Je pravděpodobné, že agentura prostě vybrala tři nejlepší střelce Norska a nikomu nedošlo, že dva už nejsou mezi živými…

Einar Gundersen a Jörgen Juve v dobách, kdy hráli fotbal:

Norský fotbalový tým nedávno zažil neuvěřitelnou ostudu, když norská antidopingová agentura poslala pozvánku na dopingový test hráčům, kteří jsou již mrtví. Trenér norského týmu Stale Solbakken na tiskové konferenci prozradil, že mezi vybranými hráči byli Haaland, Jorgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oscar Bobb, Einar Gundersen a Jörgen Juve.

Oscar Bobb z Manchesteru City byl vyloučen z reprezentačního výběru kvůli zlomené noze. Nicméně skutečnost, že mezi vybranými hráči byli i Einar Gundersen a Jörgen Juve, kteří zemřeli v minulosti, vyvolala zděšení a pobavení. Einar Gundersen odešel ze světa dokonce v roce 1962 a Jörgen Juve zemřel v roce 1983. Oba patří mezi legendy norského fotbalu, přičemž Jörgen Juve je s 33 góly nejlepším střelcem norské historie.

Antidopingová agentura se omluvila za chybu a hodlá provést interní vyšetření, jak k takovému omylu mohlo dojít. Je pravděpodobné, že agentura prostě vybrala nejlepší střelce norské historie a nikomu nevadilo, že dva z nich již nejsou mezi živými.

Celá situace vyvolala smích a zděšení nejen mezi fanoušky fotbalu, ale i veřejností obecně. Doufejme, že se podobná situace již nebude opakovat a norský fotbal se bude moci soustředit na sportovní výkony na hřišti, nikoli na absurdní dopinkové skandály.