„Komentátor Polák si přál mít takové schopnosti jako Kokotové.“

„Komentátor Polák si přál mít takové schopnosti jako Kokotové.“

Před 90 lety se narodil legendární sportovní komentátor Karol Polák. Připomeňte si jeho slavné hlášky.

Karol Polák byl jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších sportovních komentátorů v Československu. Narodil se před 90 lety, konkrétně 3. července 1931. Jeho hlas byl pro mnoho lidí neodmyslitelně spojen s televizními přenosy sportovních událostí a jeho komentáře patřily k těm nezapomenutelným.

Polák se proslavil svými vtipnými a poutavými hláškami, které dodávaly sportovním přenosem to správné kouzlo. Jednou z jeho nejslavnějších hlášek bylo: „Bodaj by sme aj my mali takých Kokotov.“ Tato věta se stala legendární a dodnes je citována a parafrázována v různých situacích.

Karol Polák komentoval mnoho různých sportovních událostí, od fotbalu přes hokej až po atletiku. Jeho hlas byl pro mnohé posluchače symbolem sportovního dění a jeho komentáře dokázaly diváky skvěle vtáhnout do děje.

I když Karol Polák již není mezi námi, jeho odkaz žije dál. Jeho slavné hlášky jsou stále oblíbené a jeho hlas je dodnes nezapomenutelný. Připomeňme si tedy s úctou a vděčností tohoto legendárního sportovního komentátora, který dokázal svým talentem a humorem zaujmout a bavit miliony lidí.