Mladíček Mrva získal juniorský titul na US Open, Paštiková nedosáhla úspěchu

Mladíček Mrva získal juniorský titul na US Open, Paštiková nedosáhla úspěchu

Ve finále deblové soutěže juniorek neuspěla šestnáctiletá Julie Paštiková, která s Juliou Stusekovou podlehla 2:6, 6:4 a 6:10 Malak Allamiové z Maroka s Norkou Emily Sartzovou-Lundeovou. Česko-německá dvojice po Australian Open prohrála i druhé grandslamové finále v sezoně.

Deblový titul z US Open je pro sedmnáctiletého Mrvu nejlepším výsledkem v kariéře, jeho dosavadním maximem na grandslamech byla dvě čtvrtfinále ve čtyřhře a jedno čtvrtfinále v singlu z letošního Wimbledonu.

Tenisový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 75 milionů dolarů):

Muži:

Čtyřhra – finále: Purcell, Thompson (7-Austr.) – Krawietz, Pütz (10-Něm.) 6:4, 7:6 (7:4).

Junioři:

Čtyřhra: Mrva, Sakamoto (1-ČR/Jap.) – Peták, Thomas (ČR/Švýc.) 7:5, 7:6 (7:1).

Juniorky:

Dvouhra: Stojsavljevicová (Brit.) – Sonobeová (7-Jap.) 6:4, 6:4. Čtyřhra: Allamiová, Sartzová-Lundeová (Mar./Nor.) – Paštiková, Stuseková (ČR/Něm.) 6:2, 4:6, 10:6.

V posledním zápase juniorského US Open se český tenista Mladíček Mrva stal juniorským šampionem v čtyřhře. Společně s japonským spoluhráčem Sakamotem porazili českou dvojici Peták a Thomas v těsném zápase 7:5, 7:6 (7:1). Pro sedmnáctiletého Mladíčka Mrvu je to nejlepší výsledek v jeho dosavadní kariéře, předchozím maximem byla dvě čtvrtfinále ve čtyřhře a jedno čtvrtfinále v singlu z letošního Wimbledonu.

Naopak ve finále deblové soutěže juniorek neuspěla šestnáctiletá Julie Paštiková, která společně s Julií Stusekovou podlehla dvojici Malak Allamiová z Maroka a Emily Sartzová-Lundeová z Norska v poměru 2:6, 6:4 a 6:10. Česko-německá dvojice tak prohrála druhé grandslamové finále v této sezóně, po Australian Open.

US Open je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů s tvrdým povrchem a celkovou dotací 75 milionů dolarů. V mužské čtyřhře se titulu dočkali Purcell a Thompson z Austrálie, kteří porazili Krawietze a Pütze z Německa v poměru 6:4, 7:6 (7:4).

V juniorské dvouhře juniorky Stojsavljevicová z Británie porazila Sonobeovou z Japonska 6:4, 6:4. V juniorské čtyřhře pak dvojice Allamiová a Sartzová-Lundeová z Maroka a Norska porazily českou dvojici Paštiková a Stuseková v poměru 6:2, 4:6, 10:6.