Sinner porazil Fritze a triumfoval ve stínu dopingové kauzy na US Open.

Sinner porazil Fritze a triumfoval ve stínu dopingové kauzy na US Open.

Třiadvacetiletý Sinner je prvním italským vítězem turnaje. V New Yorku startoval navzdory zveřejnění dopingové kauzy z března a ve Flushing Meadows ztratil pouhé dva sety. Dvanáctého nasazeného Fritze porazil za dvě hodiny a 16 minut a zdolal ho ve druhém ze tří vzájemném utkání. Za celkový triumf získá prémii 3,6 milionu dolarů (81,1 milionu korun), Fritz obdrží polovinu.

Šestadvacetiletý Fritz, který se do finále turnaje „velké čtyřky“ dostal poprvé v kariéře, nevyužil šanci stát se prvním americkým grandslamovým šampionem od roku 2003. Naposledy uspěl právě na US Open před 21 lety Andy Roddick.

Tenisový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 75 milionů dolarů):

Muži:

Dvouhra – finále: Sinner (1-It.) – Fritz (12-USA) 6:3, 6:4, 7:5.

Matteo Berrettini se stal prvním italským vítězem US Open od roku 1976, kdy triumfoval Adriano Panatta. Berrettini porazil Novaka Djokoviče ve finále a získal tak svůj první grandslamový titul.

Ve třísetovém finále dokázal Berrettini překonat favorizovaného Djokoviče a zvítězit poměrem 6:4, 6:4 a 6:4. Pro Djokoviče to byla první porážka ve finále US Open od roku 2014.

Berrettini, který je specialistou na tvrdý povrch, si tak připsal největší úspěch své kariéry. S výhrou na US Open si zajistil i finanční odměnu ve výši 3,6 milionu dolarů.

Novak Djokovič, který měl možnost zkompletovat tzv. „Grand Slam“ v jednom kalendářním roce, se musel smířit s druhým místem. Srbský tenista však stále drží rekord v počtu grandslamových titulů mezi muži.

US Open je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů na světě a každý rok přiláká nejlepší tenisty z celého světa. Letošní ročník nabídl mnoho emocí a dramatických momentů, které diváci jistě ocenili.

Gratulujeme Matteo Berrettinimu k skvělému vítězství na US Open a těšíme se na další tenisové akce plné vzrušení a sportovní fair play.