„Vyloučení anglického fotbalisty za nevhodné chování na hřišti.“

„Vyloučení anglického fotbalisty za nevhodné chování na hřišti.“

Folkestone v sobotu hostil doma celek Billericay v utkání Isthmian League Premier Divison, tedy v hierarchii anglických soutěží sedmé ligy.

A před tisícovkou diváků se mu moc nedařilo. V 75. minutě, kdy prohrával 0:2 po trefách Ashleyho Nzaly, zůstal v pokutovém území hostů ležet jeden z fotbalistů týmu Billericay.

Sudí povolil jeho ošetření, a zatímco se lékaři věnovali zraněnému, krátili si jeho spoluhráči Matt Johnson a gólman Sam Donkin čas přihrávkami vzduchem. 

Derry jim chtěl míč sebrat, jenže se mu to nedařilo, a tak z toho vznikla varianta populární dětské hry „na třetího“. 

Jenže devětadvacetiletého forvarda domácích zjevně dlouho nebavila a frustrovaný zajel do brankáře drsným šlapákem. Ten se okamžitě v bolestech zřítil k zemi, kde mu Derry míč vyrval z ruky.

Vítězem nebyl dlouho, rozhodčí mu totiž po poradě s asistentem ukázal rovnou červenou kartu. Bizarní situace se okamžitě rozletěla po sociálních sítích.

„Nejlepší vyloučení, jaké jste kdy viděli,“ glosoval ji jeden z fanoušků. „Fakt směšný způsob, jak si vysloužit červenou kartu,“ přidal jiný a v podobném duchu se nesly i další komentáře.

Folkestone v oslabení dostal minutu před koncem ještě třetí gól a v tabulce je na čtrnácté pozici, vítězům patří po šesti kolech třetí příčka.

Mohlo by vás zajímat: Sestřih utkání, v němž chyba Matěje Kováře ukončila sérii Leverkusenu:

Anglický fotbalista byl vyloučen v zápase mezi týmy Folkestone a Billericay, který se konal v rámci Isthmian League Premier Division, což je sedmá nejvyšší fotbalová liga v Anglii. V průběhu zápasu, kdy Folkestone prohrával 0:2, došlo k kontroverzní situaci.

V 75. minutě zápasu se jeden z hráčů týmu Billericay zranil a lékaři mu poskytovali pomoc na hřišti. Během této situace si hráči Folkestone krátili čas pohybem míče mezi sebou. Avšak devětadvacetiletý útočník Folkestone, frustrovaný tímto chováním, se rozhodl zasáhnout do brankáře soupeře tvrdým zákrokem.

Tento hrubý zákrok vedl k okamžitému vyloučení hráče ze hry pomocí červené karty. Tato bizarní situace se rychle stala virální na sociálních sítích a fanoušci se rozčilovali nad takovým nebezpečným chováním na fotbalovém hřišti.

Folkestone nakonec prohrál zápas 0:3 a momentálně se nachází na čtrnáctém místě v tabulce. Tento incident ukazuje, jaké následky může mít agresivní chování hráčů na hřišti a jak důležité je dodržovat fair play pravidla ve sportu.