Američanka popisuje Vondroušovou jako lstivou hráčku, která z frustrace rozbila raketu.

Američanka popisuje Vondroušovou jako lstivou hráčku, která z frustrace rozbila raketu.

Americká tenistka Jessica Pegulaová litovala na tiskové konferenci svou prohru proti Markétě Vondroušové na grandslamovém turnaji. Pegulaová vedla ve třetím setu 4:1, ale nakonec prohrála 4:6, 6:2, 4:6. Tato prohra znamenala, že se neprobojovala mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje ani na svůj šestý pokus.

Pegulaová ztratila první set proti Vondroušové, ale ve druhém setu dokázala srovnat a získala dva brejky. Ve třetím setu se dostala do vedení 3:1. Organizátoři kvůli dešti přerušili zápas na několik desítek minut a zatahovali střechu nad kurt číslo 1. Vondroušová po přerušení uvedla, že jí pauza pomohla psychicky se uklidnit.

Pegulaová měla šanci zvýšit své vedení na 5:1, ale místo toho poslala míček do autu. Vondroušová poté vyhrála další čtyři hry a dokonala obrat. Podle Pegulaové se kurt po přerušení zpomalil a začal být více skákavý, což ovlivnilo průběh zápasu. V posledních pěti hrách neudělala žádnou chybu.

Podle Pegulaové má Vondroušová nepříjemnou hru, která bere soupeřkám rytmus. Pegulaová také pochválila Vondroušovou za levoruký podání a vysoké procento prvních podání. Podle ní Vondroušová hraje klidně a s důrazem na svou hru.

Pro Pegulaovou to byl již šestý neúspěšný pokus postoupit do semifinále grandslamu. Vedle letošního Wimbledonu vypadla třikrát ve čtvrtfinále na Australian Open, jednou na Roland Garros a také vloni na US Open. Pegulaová neví, co jí chybí, aby se dostala do lepší pozice.

Pegulaová zakončila svůj špatný den i prohrou ve čtyřhře po boku Cori Gauffové proti dvojici Laura Siegemundová a Věra Zvonarevová. Během zápasu Pegulaová rozbila raketu ve vzteku. Podle ní byly dozvuky z dvouhry stále přítomné a frustrace z obou zápasů se projevila.