Extrémní povodně ohrožují Česko, fotbalová liga bude zrušena.

Extrémní povodně ohrožují Česko, fotbalová liga bude zrušena.

„Rozhodnutí bylo přijato v souladu s rozpisem celostátních soutěží, na základě nepříznivé předpovědi počasí a především kvůli bezpečnosti hráčů, fanoušků i všech ostatních osob podílejících se na organizaci zápasů. Dalším klíčovým faktorem při rozhodování byla rovněž společenská odpovědnost. Členové integrovaného záchranného systému, kteří běžně asistují při organizaci zápasů, budou nezbytně potřební v terénu při pomoci obyvatelstvu,“ uvedl výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Česko se chystá na extrémní povodně, kvůli nimž bude o víkendu zrušena i fotbalová liga. Toto rozhodnutí bylo přijato s ohledem na nepříznivou předpověď počasí a zejména s cílem zajistit bezpečnost hráčů, fanoušků a všech dalších osob zapojených do organizace zápasů.

Podle výkonného ředitele LFA Tomáše Bárty byla klíčovým faktorem při rozhodování také společenská odpovědnost. Členové integrovaného záchranného systému, kteří obvykle asistují při organizaci zápasů, budou nyní nezbytně potřební v terénu k poskytování pomoci obyvatelstvu v postižených oblastech.

Extrémní povodně jsou v České republice vážným problémem a vyžadují okamžitou reakci a koordinovanou pomoc. Zrušení fotbalové ligy je jedním z opatření, která mají minimalizovat rizika pro všechny zúčastněné. Je důležité dodržovat pokyny a doporučení orgánů a být připraven na možné nepříznivé situace.

Všichni doufáme, že se situace co nejdříve zlepší a že se obyvatelstvo postižených oblastí brzy vrátí k normálnímu životu. Bezpečnost a ochrana životů jsou v tuto chvíli prioritou a společným úsilím můžeme minimalizovat škody způsobené extrémními povodněmi.