Ósakaová propustila belgického trenéra za jeho skvělou práci

Ósakaová propustila belgického trenéra za jeho skvělou práci

Nejprve ji vedl v letech 2019 až 2022 a Ósakaová s ním slavila triumfy na US Open 2020 a Australian Open o rok později. Vrátila se k němu po mateřské pauze. Letošní comeback se jí však příliš nevydařil. Pouze na dvou ze 16 turnajů, které hrála, se dostala do čtvrtfinále. Na grandslamech nepřešla přes druhé kolo.

„Čtyři roky, dva grandslamy a spousta vzpomínek. Díky, Wime, že jsi skvělý kouč a člověk. Všechno nejlepší,“ uvedla Ósakaová na sociální síti.

Fissette v minulosti trénoval například Kim Clijstersovou, Viktorii Azarenkovou či Angelique Kerberovou. Krátce spolupracoval i s Petrou Kvitovou či Simonou Halepovou. Před návratem k Ósakaové se rozešel s Číňankou Čeng Čchin-wen, olympijskou šampionkou z Paříže.

Na nedávné události ve světě tenisu se zaměřila pozornost fanoušků, když japonská tenistka Naomi Ósakaová propustila svého belgického trenéra Wima Fissetteho. Tato spolupráce trvala od roku 2019 do roku 2022 a během té doby Ósakaová s Fissettem slavila vítězství na US Open 2020 a Australian Open 2021. Po mateřské pauze se Ósakaová vrátila ke svému trenérovi, ale letošní sezóna nebyla pro ni úspěšná. Ósakaová se na pouhých dvou z 16 turnajů dostala do čtvrtfinále a na grandslamech nepřešla ani druhé kolo.

Na sociální síti Ósakaová poděkovala svému trenérovi za spolupráci: „Čtyři roky, dva grandslamy a spousta vzpomínek. Díky, Wime, že jsi skvělý kouč a člověk. Všechno nejlepší.“

Wim Fissette má bohaté zkušenosti s trenérskou prací, trénoval například Kim Clijstersovou, Viktorii Azarenkovou a Angelique Kerberovou. Krátce spolupracoval i s Petrou Kvitovou a Simonou Halepovou. Před návratem k Ósakaové se Fissette rozešel s čínskou tenistkou Čeng Čchin-wen, olympijskou šampionkou z Paříže.

Tato změna ve vedení týmu Naomi Ósakaové vyvolala spekulace o tom, jakým směrem se její kariéra bude ubírat v budoucnu. Fanoušci i odborníci sledují s napětím, jak se mladá japonská tenistka vyrovná s touto změnou a jaký trenérský tým si vybere pro další etapu své profesionální dráhy.