Miliardáři za volantem s platy schopnými uživit celé české ministerstvo

Miliardáři za volantem s platy schopnými uživit celé české ministerstvo

Letošní platy pilotů formule 1 bez bonusů a příjmů z reklamy překonaly celkovou hranici 200 milionů liber. Podívejte se, kteří jezdci berou nejvíce.

Letošní sezóna Formule 1 přinesla nejen napínavé závody a dramatické momenty, ale také obrovské platy pro některé jezdce. Platové rozdíly mezi piloty jsou obrovské a někteří z nich si odnášejí opravdu astronomické sumy. Bez bonusů a příjmů z reklamy dosáhly platy pilotů Formule 1 letos celkové částky přesahující 200 milionů liber.

Jedním z nejlépe placených jezdců je Lewis Hamilton. Sedminásobný mistr světa a jezdec týmu Mercedes si letos odnese více než 40 milionů liber. Hamilton je jedním z nejúspěšnějších jezdců v historii Formule 1 a jeho plat je odrazem jeho úspěchů na trati.

Dalším velkým plátcem je Max Verstappen. Mladý talentovaný jezdec Red Bull Racing si letos přijde na více než 20 milionů liber. Verstappen je považován za jednoho z budoucích hvězd Formule 1 a jeho plat se každým rokem zvyšuje.

Na třetím místě se umístil Charles Leclerc. Jezdec Ferrari si letos přijde na více než 10 milionů liber. Leclerc je dalším mladým talentem, který se rychle vypracoval mezi špičku Formule 1.

Celkově platy pilotů Formule 1 ukazují, že tento sport je stále jedním z nejlukrativnějších pro sportovce. Platové rozdíly mezi jezdci jsou obrovské a ukazují, jak moc se tito jezdci stali ikonami a hvězdami světového motorsportu.

Zajímavé je porovnání platů pilotů Formule 1 s platy veřejných zaměstnanců. Plat jednoho pilotu by mohl uživit celé české ministerstvo po celý rok. Tato čísla ukazují, jak obrovské sumy se v tomto sportu pohybují a jak moc jsou piloti Formule 1 ceněni za své dovednosti a úspěchy na trati.