Vondroušová se snaží ochránit „neuvěřitelný příběh“. Uznávaná Ukrajinka tuší problémy.

Vondroušová se snaží ochránit „neuvěřitelný příběh“. Uznávaná Ukrajinka tuší problémy.

Wimbledon je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů na světě a každý rok přináší mnoho nevšedních příběhů. Letošní čtvrtfinále ženského turnaje mezi Markétou Vondroušovou a Jelenou Svitolinovou nabídne dva takové příběhy, které si svou silou získaly mnoho fanoušků po celém světě.

Na jedné straně je česká hráčka Markéta Vondroušová, talentovaná tenistka sužovaná zraněními, která se po brzkém úspěchu na Roland Garros v roce 2019 vrátila do finále grandslamu. Dlouho trpěla strachem z trávy, ale na letošním Wimbledonu překonala svou fóbii a dosáhla úžasného úspěchu, který ji i samotnou překvapil.

Na druhé straně je ukrajinská hráčka Jelena Svitolinová, bývalá světová trojka, která se po devíti měsících od porodu vrátila na kurty. Na Wimbledonu získala divokou kartu a postupně porazila několik významných soupeřek, včetně světové jedničky Igy Šviatekové. Její příběh rezonuje nejen v její domovině, ale i po celém světě.

Pokud Svitolinová vyhraje finále a získá tak slavnou trofej Venus Rosewater Dish, stane se to neuvěřitelným příběhem, který historie tenisu nezná. Svitolinová se vrátila po porodu a dokázala porazit několik významných soupeřek, což je pro Wilandera neuvěřitelné.

Svitolinová je podle Wilandera jednou z nejpozoruhodněji mentálně silných tenistek, jaké kdy viděl. Její odhodlání a bojovnost ji dovedly až do semifinále Wimbledonu. Na druhou stranu Vondroušová je ceněna pro své tenisové umění, fyzičku, obratnost a vysoké tenisové IQ. Její levácký servis je na trávě velmi účinný.

Obě hráčky mají vzájemnou bilanci 3:2 ve prospěch Svitolinové, ale poslední dva vzájemné zápasy vyhrála Vondroušová. Vondroušová si uvědomuje sílu Svitolinové a říká, že hraje nejlepší tenis svého života.

Semifinále mezi Vondroušovou a Svitolinovou začne ve 14:30 našeho času a bude sledováno v online reportáži na webu Deníku Aktuálně.cz.