Italská fotbalová legenda Schillaci zemřela

Italská fotbalová legenda Schillaci zemřela

Schillaci dal v 16 zápasech za národní tým sedm gólů, z toho šest na domácím mistrovství světa v roce 1990, kde pomohl Itálii k bronzovým medailím. V pořadí střelců předstihl o jednu branku Tomáše Skuhravého.

Za své výkony byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. V anketě Zlatý míč pak skončil druhý za Lotharem Matthäusem, který získal s německou reprezentací světový titul.

Aktualizujeme…

Itálie nedávno přišla o jednu ze svých fotbalových legend – Salvatore Schillaci, známého také jako „Toto“. Tento kanonýr zemřel nedávno ve věku 57 let. Schillaci se proslavil svými výkony na mistrovství světa v roce 1990, které se konalo právě v Itálii.

Schillaci se stal nejlepším střelcem turnaje, když vstřelil celkem 6 gólů. Tyto branky pomohly italské reprezentaci k zisku bronzových medailí. Celkem v reprezentačním dresu odehrál 16 zápasů a vstřelil 7 gólů. Jeho výkony ho katapultovaly mezi nejlepší hráče turnaje a byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem šampionátu.

Schillaci se stal ikonou italského fotbalu a jeho památka bude žít dál mezi fanoušky po celém světě. Jeho vášeň a oddanost k fotbalu inspirovala mnoho mladých hráčů a jeho jméno bude navždy spojeno s velkými okamžiky italského fotbalu.

Salvatore Schillaci bude vždy pamětán jako jeden z největších kanonýrů italského fotbalu a jeho odkaz bude žít dál i po jeho smrti. Auspicium pacis.