Sparťanský tým utrpěl kolaps, Priske je kritizován a konfrontuje novináře na tiskové konferenci.

Sparťanský tým utrpěl kolaps, Priske je kritizován a konfrontuje novináře na tiskové konferenci.

„Není nic příjemného prohrát doma 0:4, navíc v Lize mistrů. Také jsem člověk, stejně jako pro hráče je to pro mě těžká situace,“ uvedl Priske na tiskové konferenci.

Leverkusen, za který nastoupil i střídající český útočník Patrik Schick, nastřílel všechny branky v úvodním dějství. Dvakrát se prosadila ofenzivní hvězda Bayeru Florian Wirtz.

„Věděli jsme, že abychom uspěli, musíme předvést dokonalý výkon. Bohužel jsme udělali v prvním poločase několik špatných rozhodnutí, které soupeř nemilosrdně potrestal. Z pěti střel v první půli dal čtyři góly, hráči Bayeru ukázali velkou kvalitu,“ uznal Priske.

Dánský kouč zažívá po letním přesunu ze Sparty těžký začátek angažmá. V úvodu sezony sice získal nizozemský Superpohár a ve čtvrtek utrpěl na lavičce Feyenoordu první porážku, v lize ale vyhrál jediný ze čtyř zápasů. Jeho tým poztrácel body za překvapivé remízy s Tilburgem, Spartou Rotterdam a Groningenem.

„Nemám jasné zdůvodnění, proč se nám zatím nedaří. Kádr je tu dostatečně kvalitní. Dnes jsme měli v sestavě spoustu fotbalistů, kteří mají s Ligou mistrů zkušenosti, reprezentanty zvyklé na velké zápasy. Nedaří se nám ale zatím poskládat dohromady všechny maličkosti, které na téhle úrovni v součtu rozhodují. Jsem ale přesvědčený o tom, že se to brzy zlepší,“ řekl Priske.

Po porážce s Leverkusenem hráči Feyenoordu neutvořili tradiční kolečko ze všech hráčů a členů realizačního týmu, které Priske zavedl i ve Spartě. Trenér se tak rozhodl i kvůli kritice od části fanoušků.

„Pro mě to byl vždy nástroj jak ukázat, že jsem týmový hráč a že týmu věřím. Z nějakých důvodů, které mi nejsou zcela jasné, to tady nebylo přijato. Začalo nás to naopak rozdělovat, hráče, fanoušky, veřejnost, proto jsem se rozhodl týmové kolečko nedělat,“ vysvětlil bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

Ze „sparťanského“ kolečka se velmi rychle stala politická záležitost. „Teprve si na to zvykáme, ale teď se s tím musíme rozloučit. Hlouček se zhroutil,“ poznamenal novinář Sjoerd Mossou v podcastu AD Football.

Dotaz na hlouček obdržel Priske i na pozápasové konferenci, přičemž na dotaz reagoval viditelně podrážděně. „To sem nepatří, je to osobní věc,“ ohradil se.

Feyenoord čeká v dalším kole Ligy mistrů výjezd na hřiště Girony, za kterou hraje bývalý Priskeho kapitán ze Sparty Ladislav Krejčí. S Pražany se nizozemští vicemistři utkají doma 11. prosince.

Po prohře 0:4 doma v Lize mistrů se „sparťanský“ tým ocitl pod palbou kritiky. Trenér Priske se na tiskové konferenci vyjádřil, že pro něj i pro hráče je tato situace velmi obtížná. Leverkusen, proti kterému hrál i český útočník Patrik Schick, vstřelil všechny branky v prvním poločase utkání. Florian Wirtz se dvakrát prosadil a ukázal kvalitu týmu Bayeru.

Priske, který přišel do Feyenoordu po odchodu ze Sparty, zažívá složitý začátek svého působení. I přes zisk nizozemského Superpoháru a první porážku v lize, tým zatím nezískal potřebné body. Priske věří, že se situace brzy zlepší a tým začne sbírat body.

Po porážce s Leverkusenem se trenér rozhodl zrušit tradiční kolečko hráčů a realizačního týmu, které zavedl i ve Spartě, kvůli kritice od části fanoušků. Tato změna byla způsobena rozdělením mezi hráči, fanoušky a veřejností.

Celá situace kolem „sparťanského“ týmu se rychle stala politickou záležitostí. Priske na dotaz ohledně kolečka reagoval podrážděně a označil to za osobní věc. Feyenoord čeká další zápas v Lize mistrů proti Gironě, kde hraje bývalý kapitán Sparty Ladislav Krejčí. S Pražany se nizozemský tým utká doma 11. prosince.

Celkově je situace ve Feyenoordu složitá a trenér Priske se snaží najít správné řešení pro zlepšení výkonů týmu. Bude zajímavé sledovat, jak se situace bude dále vyvíjet a jestli se týmu podaří obrátit nepříznivou sérii v pozitivní výsledky.