Houštecký potrestán za výstup s Plzní: Čtyři zápasy stop a pokuta.

Houštecký potrestán za výstup s Plzní: Čtyři zápasy stop a pokuta.

Sudí uvedli Houšteckého nadávky do zápisu. Disciplinární komise spadající pod Ligovou fotbalovou asociaci (LFA) proto slávistického asistenta potrestala za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám a narušení řádného průběhu hry.

Komise rozhodčích v komuniké uvedla, že sudí Dalibor Černý nechal po souboji Dweha s Chorým správně pokračovat ve hře. Slavia přesto ve šlágru 9. ligového kola zvítězila 3:0.

Za stejný přečin jako Houšteckého potrestala disciplinárka shodou okolností také trenéra brankářů Slavie B Bogdana Stefanoviče, který se provinil v druholigovém derby proti Viktorii Žižkov. Dostal stop na dvě soutěžní utkání a pokutu 10 tisíc korun.

Tři kluby zaplatí za výtržnosti fanoušků. Slavia 50 tisíc za zápas s Pardubicemi, Olomouc 30 tisíc za utkání s Baníkem a Hradec Králové 35 tisíc korun kvůli derby s Pardubicemi.

Ubong Ekpai z Českých Budějovic dostal stop na tři zápasy za červenou kartu v utkání se Spartou. Další vyloučení Adam Dohnálek (Olomouc) a Filip Lichý (Dukla) obdrželi trest jen na jedno utkání.

Čtyři zápasy stop, k tomu pokuta. Slávista Houštecký dostal trest za výstup s Plzní

Disciplinární komise pod Ligovou fotbalovou asociací (LFA) potrestala asistenta Slavie, Houšteckého, za pohoršující, urážlivé nebo ponížující chování vůči delegovaným osobám a narušení průběhu hry. Komise rozhodla, že sudí Dalibor Černý nechal po souboji hráčů Dweha a Chorého správně pokračovat ve hře, i když se Houštecký nesouhlasil s jeho rozhodnutím. Slavia nakonec vyhrála zápas 3:0.

Stejný přestupek jako Houštecký potrestala disciplinárka i trenéra brankářů Slavie B Bogdana Stefanoviče za jeho chování v druholigovém derby proti Viktorii Žižkov. Stefanovič dostal stop na dvě soutěžní utkání a pokutu ve výši 10 tisíc korun.

Kromě toho byly tři kluby potrestány za výtržnosti fanoušků. Slavia musí zaplatit 50 tisíc korun za zápas s Pardubicemi, Olomouc 30 tisíc za utkání s Baníkem a Hradec Králové 35 tisíc korun kvůli derby s Pardubicemi.

Na hráče se také snesla disciplinární opatření. Ubong Ekpai z Českých Budějovic dostal stop na tři zápasy za červenou kartu v utkání se Spartou. Další vyloučení postihlo Adama Dohnálka (Olomouc) a Filipa Lichého (Dukla), kteří obdrželi trest pouze na jedno utkání.