Cyklistka Furrerová zemřela ve věku pouhých 18 let – neuvěřitelná tragédie.

Cyklistka Furrerová zemřela ve věku pouhých 18 let – neuvěřitelná tragédie.

Furrerová měla během závodu v hustém dešti a v lesnaté pasáži z dosud nezjištěných příčin kolizi, při níž utrpěla těžké zranění hlavy. Záchranářský vrtulník ji transportoval do nemocnice. UCI již ve čtvrtek označila její stav jako „velmi kritický“. Dnes mladá závodnice v curyšské nemocnici zraněním podlehla.

„S velkým zármutkem se dnes Mezinárodní cyklistická federace a organizační výbor Mistrovství světa v silniční a para cyklistice v Curychu dozvěděly tragickou zprávu o úmrtí mladé švýcarské cyklistky Muriel Furrerové. Mezinárodní cyklistická komunita ztratila závodnici, před níž byla zářivá budoucnost,“ uvedla UCI.

Již dříve v průběhu dne – kdy ještě Furrerová bojovala o život – federace avizovala, že přes vážnost situace počítá s pokračováním šampionátu podle jeho původního programu. „V souladu s přáním rodiny Muriel Furrerové bude mistrovství světa pokračovat podle toho, jak bylo naplánované,“ oznámila UCI.

Dnes tak odstartoval závod mužů do 23 let, v sobotu se pojede silniční závod elitní kategorie žen a v neděli uzavře šampionát silniční závod elitní kategorie mužů.

Neuvěřitelná tragédie postihla cyklistickou komunitu, když ve věku pouhých 18 let zemřela mladá švýcarská cyklistka Muriel Furrerová. Během závodu v hustém dešti a v lesnaté pasáži došlo k kolizi, při které utrpěla těžké zranění hlavy. Záchranářský vrtulník ji rychle transportoval do nemocnice, ale její stav byl již označen jako velmi kritický. Bohužel dnes mladá závodnice ve švýcarské nemocnici svým zraněním podlehla.

Mezinárodní cyklistická federace a organizační výbor Mistrovství světa v silniční a para cyklistice v Curychu vyjádřily hlubokou lítost nad touto tragickou událostí. UCI zdůraznila, že cyklistická komunita ztratila talentovanou závodnici, která měla před sebou ještě dlouhou kariéru.

I přes tuto smutnou událost federace rozhodla pokračovat s Mistrovstvím světa podle původního plánu. V souladu s přáním rodiny Muriel Furrerové se závody budou konat dle naplánovaného programu. Dnes odstartoval závod mužů do 23 let, v sobotu se pojede silniční závod elitní kategorie žen a v neděli uzavře šampionát silniční závod elitní kategorie mužů.

Tato tragická událost nás připomíná, jak nebezpečný sport cyklistika může být a jak důležité je dodržovat bezpečnostní pravidla a ochranné vybavení. Muriel Furrerová odešla předčasně, ale její památka zůstane mezi cyklistickou komunitou navždy.