Kouč Karviné tvrdí, že vyloučení hráče bylo cílené a sudí si tým připravoval.

Kouč Karviné tvrdí, že vyloučení hráče bylo cílené a sudí si tým připravoval.

Karviná v Uherském Hradišti prohrávala 0:1, soupeř ovšem musel od 23. minuty bojovat bez vyloučeného střelce gólu Stanislava Hofmanna.

Snahu hostů, kteří se v přesile hnali za vyrovnáním, zmrazila červená karta pro Jaroslava Svozila v nastavení prvního poločasu.

„Podle mě bylo vyloučení cílené,“ citovala ČTK trenéra hostů Hyského. „Sudí si nás chystal na to, aby nám hráče vyloučil,“ prohlásil natvrdo.

Mimochodem, červenou kartu pro domácího Hofmanna udělil Petřík až po intervenci videorozhodčího…

Při vyrovnaném stavu hráčů na trávníku přidalo Slovácko druhý gól, Slezané už stihli jen snížit.

I kouč Slovácka Roman West přiznal, že do Svozilova vyhození byl jeho celek pod tlakem. „Celý zbytek první půle jsme se bránili. Karviná měla navrch,“ věděl West.

I proto Hyský s obtížemi hledal slova. „Hodnotí se mi to velmi těžce. Nemáme výsledek, prohráli jsme, ale musím mužstvo pochválit, protože jsme byli lepší,“ uvedl.

„Vytvořili jsme si více nebezpečných situací. I když jsme dostali gól, soupeře jsme přehrávali. Pak do toho vstoupila červená karta, v přesilovce jsme měli být důraznější, jenže přišlo naše vyloučení,“ vrátil se kouč poražených ke klíčovému okamžiku střetnutí a k tomu, že si arbitr Karvinské na červenou kartu „chystal“. „Je to ale naše vina, nesrovnali jsme se s tímto pocitem,“ smutnil Hyský.

„Červená karta pro Svozila změnila náš plán do druhé půle. I tak jsme tlačili, byli jsme nebezpečnější, ale trápí nás finální fáze,“ posteskl si po prohře 1:2.

Ve fotbalovém zápase mezi týmy Karviná a Slovácko došlo k kontroverzní situaci, která ovlivnila vývoj utkání. Karviná prohrávala 0:1 a navíc musela od 23. minuty hrát v oslabení po vyloučení svého střelce Stanislava Hofmanna. Situace se ještě zkomplikovala v nastavení prvního poločasu, kdy byl vyloučen i Jaroslav Svozil ze Slovácka.

Trenér hostujícího týmu, Hyský, tvrdí, že vyloučení bylo cílené a sudí měl za cíl hráče Karviné vyloučit. Tato tvrzení vyvolala rozruch a kontroverze. I kouč Slovácka, Roman West, přiznal, že jeho tým byl pod tlakem po vyloučení Svozila a musel se bránit.

I přes obtížnou situaci se hráči Karviné snažili a dokázali vytvořit nebezpečné situace. Bohužel pro ně nedokázali využít své šance a nakonec prohráli 1:2. Hyský se sice snažil chválit své mužstvo za bojovnost, ale zároveň přiznal, že situace s vyloučením měla negativní vliv na jejich výkon.

Celý zápas byl tedy poznamenán kontroverzí kolem vyloučení hráčů a tvrzeními o neobjektivitě rozhodčích. I přes nespravedlnost, se hráči obou týmů snažili bojovat a předvést co nejlepší výkon. Nakonec však zvítězilo Slovácko a Karviná musela odcházet poražena.