Macháč postoupil do semifinále v Tokiu a může se tam setkat se svým parťákem ze čtyřhry.

Macháč postoupil do semifinále v Tokiu a může se tam setkat se svým parťákem ze čtyřhry.

Po Draperově boku se Macháč představí dnes ještě v semifinále čtyřhry.

Třiadvacetiletý Macháč v předchozích kolech vyřadil Australana Alexeie Popyrina a turnajovou pětku Tommyho Paula z USA, dnes mu poprvé stačily dvě sady.

Devětačtyřicátého hráče světa Michelsena zdolal i ve druhém vzájemném utkání. Navázal na letošní čtvrtfinálový triumf ze Ženevy a znovu proti němu neztratil set. V poměru vítězných míčů ho předčil 34:20 a vyhrál za hodinu a 36 minut.

Čtyřiatřicátý hráč světa Macháč sice nevyužil v úvodu utkání výhodu brejku, první set ale nakonec získal ve zkrácené hře, kterou vyhrál díky pěti bodům v řadě 7:2. Ve druhé sadě už byla česká jednička na servisu stoprocentní. V šesté hře ještě Macháč nevyužil pět brejkbolů, o chvíli později si ale za stavu 4:3 vypracoval další tři a ten poslední proměnil. Utkání poté dopodával čistou hrou.

V semifinále čtyřhry dnes Macháč s Draperem nastoupí proti uruguaysko-americké dvojici Ariel Behar, Robert Galloway.

Tenisový turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1,989.865 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Macháč (ČR) – Michelsen (USA) 7:6 (7:2), 6:3.

Český tenista Macháč si v Tokiu vedl skvěle a postoupil až do semifinále čtyřhry. V předchozích kolech porazil Australana Alexeie Popyrina a Američana Tommyho Paula. Ve čtvrtfinále se utkal s devátým hráčem světa Michelsenem a opět zvítězil, tentokrát ve dvou setech. Macháč neztratil ani jeden set a celkový poměr vítězných míčů byl 34:20 ve prospěch českého hráče.

V prvním setu Macháč zvítězil ve zkrácené hře po pěti bodech v řadě. Ve druhém setu byl na servisu stoprocentní a dokázal si vypracovat další brejk, který ho posunul k vítězství. Celé utkání pak dopodával čistou hrou a potvrdil svou formu.

V semifinále čtyřhry se Macháč dnes utká s dvojicí Ariel Behar a Robert Galloway. Tento turnaj v Tokiu má dotaci téměř 2 miliony dolarů a je hrán na tvrdém povrchu.

Macháčova úspěšná cesta v Tokiu ukazuje, že je v dobré formě a dokáže porazit i silné soupeře. Fans se mohou těšit na další zajímavé zápasy a doufat, že Macháč dokáže postoupit ještě dál.