Bezohledná tenistka Muchová porazila další soupeřku na turnaji v Pekingu.

Bezohledná tenistka Muchová porazila další soupeřku na turnaji v Pekingu.

Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open bude příště hrát proti Belgičance Elise Mertensové, nebo Španělce Cristině Bucsaové.

Ve čtyřhře neuspěly Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová. Česko-americká dvojice, která plnila v Číně roli nasazených dvojek, nevyužila v 1. kole proti ukrajinskému páru Marta Kosťuková, Ljudmila Kičenoková tři mečboly a podlehla 6:2, 6:7, 9:11.

Do akce z českých hráčů půjde v Pekingu ještě Jiří Lehečka, který ve čtvrtfinále vyzve světovou jedničku a dvojnásobného grandslamového vítěze Itala Jannika Sinnera. Utkání má začít ve 13:00 SELČ.

Bývalá světová osmička Muchová, která vynechala první polovinu sezony kvůli zranění zápěstí, potvrdila proti Cristanové roli favoritky. Utkání vyhrála za hodinu a 17 minut a ani potřetí neztratila na turnaji set.

Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce se v prvním setu ujala po dvou brejcích vedení 4:0 a sadu získala za 29 minut. Na začátku druhého setu sice Muchová přišla o servis, vývoj ale čtyřmi hrami za sebou otočila. Na turnaji dosud přišla jen o deset gamů.

Světová dvojka Aryna Sabalenková prodloužila svou vítěznou sérii na tvrdém povrchu o výhru. Američanku Ashlyn Kruegerovou porazila dvakrát 6:2 a připsala si 14. výhru v řadě. Šampionka US Open a turnaje v Cincinnati může získat třetí titul za sebou. Nyní ji čeká další americká hráčka Madison Keysová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 3,891.650 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Rubljov (4-Rus.) – Davidovich (Šp.) 6:4, 7:5.

Ženy (dotace 8,955.610 dolarů):

Dvouhra – 3. kolo:

Muchová (ČR) – Cristianová (Rum.) 6:1, 6:3, Sabalenková (1-Běl.) – Kruegerová (USA) 6:2, 6:2.

Česká tenistka Karolína Muchová pokračuje ve skvělých výkonech na turnaji v Pekingu. Po výhře nad Cristinou Bucsaovou postoupila do dalšího kola, kde se utká s Elise Mertensovou nebo Cristinou Bucsaovou. Muchová, která vynechala první polovinu sezony kvůli zranění zápěstí, potvrdila svou roli favoritky a vyhrála své utkání za hodinu a 17 minut.

Na turnaji v Pekingu se představila také česko-americká dvojice Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová, která však ve 1. kole podlehla ukrajinskému páru Marta Kostyuková a Ljudmila Kičenoková.

Dalším českým hráčem, který bude bojovat o postup, je Jiří Lehečka. V čtvrtfinále se utká se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem. Lehečka má začít své utkání ve 13:00 SELČ.

Na turnaji v Pekingu se také představila světová dvojka Aryna Sabalenková, která porazila Američanku Ashlyn Kruegerovou dvakrát 6:2 a prodloužila svou vítěznou sérii na tvrdém povrchu. Sabalenková může získat třetí titul za sebou, když ji v dalším kole čeká Madison Keysová.

Celkově se na turnaji v Pekingu představují nejlepší tenisté a tenistky světa, kteří bojují o prestižní tituly a zajímavé odměny. Sledujte další výsledky a zápasy na tomto zajímavém turnaji!