Ruská tenistka Muchová vyvolává zlobu a otázky ohledně respektu, tvrdí deblistka.

Ruská tenistka Muchová vyvolává zlobu a otázky ohledně respektu, tvrdí deblistka.

Jestli Muchovou a Badosaovou něco spojuje, je to náchylnost k častým zraněním, která brzdí jejich slibně rozjetou kariéru. Nyní to bude i zloba ruské tenistky.

Česko-španělský pár v prvním kole pekingské čtyřhry celkem jasně smetl rusko-kazašskou dvojici Chromačovová, Danilinová a postoupil do dalšího kola. K němu už ale Muchová s Badosaovou nenastoupily.

Oběma se nadmíru zadařilo ve dvouhrách, a tak raději soustředily síly na singlový turnajový úspěch.

A právě to se znelíbilo Chomačovové a napsala tenistkám a i celému okruhu ostrý vzkaz do instagramových stories.

„Bravo, WTA. Prohrály jsme v deblu se soupeřkami, které hrají primárně dvouhru, a ony se před dalším kolem odhlásily, protože je čtyřhra nezajímá. V singlu samozřejmě pokračují,“ rýpla si Ruska.

Argumentuje tím, že se jí podobná situace přihodila letos již podruhé a mělo by se s tím něco dělat.

„Tyhle hráčky jen zabírají místo hráčkám, které by o místo v soutěži stály. Singlistky vyhrají první kolo a pak se bez jakéhokoliv respektu k nám odhlásí. Opravdu krásné pravidlo,“ zlobí se aktuálně 28. deblistka světa. 

Muchová zažívá v Pekingu skvělý turnaj, během čtyřech zápasů neztratila ani set, prohrála pouhých dvanáct gamů a ve čtvrtfinále si zahraje s nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Muchová terčem zloby ruské tenistky. Kde je nějaký respekt, ptá se deblistka

Česká tenistka Karolína Muchová se nedávno stala terčem kritiky ruské tenistky Veroniky Chromačové poté, co společně s její spoluhráčkou Paulou Badosaovou postoupily do dalšího kola čtyřhry na turnaji v Pekingu. Chromačová se totiž rozhodla odstoupit ze čtyřhry, aby se mohla soustředit na singlový turnaj.

Tato situace vyvolala nelibost u Chromačové, která ve svém instagramovém příběhu ostře kritizovala své soupeřky. Tvrdila, že je neetické, když hráčky, které hrají primárně dvouhru, se odhlásí ze čtyřhry poté, co prohrají s týmem, který se čtyřhře věnuje. Podle ní by mělo být něco uděláno s touto situací, která se opakovaně opakuje.

Muchová však na kritiku reagovala klidně a profesionálně. Ukázala svou skvělou formu na turnaji v Pekingu, kde zatím neprohrála ani set a ve čtvrtfinále se utká s nasazenou jedničkou Aryna Sabalenkovou. Její výkony na kurtu jasně dokazují, že se soustředí na svou hru a nechává všechny negativní komentáře stranou.

Je důležité si uvědomit, že tenis je individuální sport a každý hráč má právo rozhodnout, na které disciplíně se bude soustředit. Respekt k ostatním hráčům by měl být vždy na prvním místě a kritika by měla být konstruktivní a férová. Doufejme, že se podobné situace nebudou opakovat a že se hráčky budou vzájemně respektovat bez ohledu na jejich rozhodnutí ohledně účasti v různých disciplínách.