Alcaraz porazil Sinnera v dramatickém finále Pekingu.

Alcaraz porazil Sinnera v dramatickém finále Pekingu.

Alcaraz vstoupil do zápasu dobře, ale první sadu i přes vedení 5:2 nakonec prohrál 6:8 v tie-breaku. Druhý set třetí hráč žebříčku rozhodl brejkem za stavu 4:4, ale to nejlepší si jednadvacetiletý Španěl nechal do zkrácené hry rozhodujícího setu.

V ní Alcaraz prohrával už 0:3, pak se ale neuvěřitelně zvedl a suverénně získanými sedmi body za sebou rozhodl o vítězství. Po triumfech ve Wimbledonu, Roland Garros a Indian Wells si připsal čtvrtý letošní titul.

Sinner, nad kterým se vznáší hrozba trestu za doping, po 14 vítězstvích našel přemožitele. Třiadvacetiletý Ital přišel také o možnost získat třetí titul za sebou po triumfech v Cincinnati a US Open.

V nedávném tenisovém finále v Pekingu došlo k napínavému zápasu mezi mladými talentovanými hráči, když Carlos Alcaraz porazil Jannika Sinnra. Alcaraz začal zápas dobře, ale první set nakonec prohrál v tie-breaku. Druhý set rozhodl brejkem a do rozhodujícího setu se dostal až do zkrácené hry.

Ve třetím setu se zdálo, že Alcaraz nemá šanci, když prohrával 0:3, ale pak se neuvěřitelně zvedl a získal sedm bodů za sebou, čímž rozhodl o svém vítězství. Tento triumf byl pro jednadvacetiletého Španěla čtvrtým titulem v letošní sezóně, přičemž předtím vyhrál ve Wimbledonu, Roland Garros a Indian Wells.

Na druhé straně Jannik Sinner, který čelí hrozbě trestu za doping, po 14 výhrách našel svého přemožitele. Třiadvacetiletý Ital tak přišel o možnost získat třetí titul za sebou po triumfech v Cincinnati a US Open.

Celkově bylo finále v Pekingu velmi napínavé a dramatické, přičemž oba hráči ukázali svůj talent a bojovnost na kurtech. Fans mohou být nadšení z kvality tenisu, kterou oba hráči předvedli, a mohou se těšit na jejich budoucí vystoupení na dalších turnajích.