Průzkum odhalil, že Sparta je nejméně sympatický klub v lize; Derby pravděpodobně vyhraje.

Průzkum odhalil, že Sparta je nejméně sympatický klub v lize; Derby pravděpodobně vyhraje.

I když má česká fotbalová liga za sebou sotva polovinu podzimní sezony, nedělní derby pražských „S“ může hodně napovědět, jak jsou na tom oba hlavní aspiranti na titul. 

Slavia by v případě vítězství navýšila náskok před Letenskými už na šest bodů. Na Spartu by navíc už mohla dotírat i dosud třetí Plzeň.

Z velkém průzkumu, do kterého se zapojilo 840 fotbalových fanoušků, které agentura našla ve vzorku 2049 respondentů, vzešla jako hlavní favorit třaskavé bitvy Sparta, která tříští pozornost mezi Ligu mistrů a domácí soutěž. Myslí si to 36 % českých fotbalových fanoušků.

Fanouškovské tábory věří svým klubům, i když Letenští víc. Výhru Sparty očekává 74 % sparťanů a vítězství Slavie 65 % jejích fanoušků. Třetina slávistů i sparťanů tipuje výsledek 2:1 ve prospěch svého týmu.

Většina ze všech fotbalových nadšenců věří, že se bude kopat penalta nebo že některý z gólů bude přezkoumávat VAR. A pětina si myslí, že se hráči na trávníku poperou. 

Sparta pak vládne i v dalších žebříčcích. Že vyhraje titul, tipuje 39 procent fanoušků. Stejně tak ji hned čtvrtina dotazovaných označila za nejméně sympatický klub v lize.

„Je možná trochu překvapivé, u kterých fanoušků to pražská „S“ schytala nejvíc. Pro 28 % příznivců Viktorie Plzeň je nesympatická Slavia, Sparta pak pro 38 % Viktoriánů. Následují fandové Baníku Ostrava, kteří Spartu označili za nesympatickou ve 34 % případů, Slavii ve 22 %,“ uvedl Milan Radosta z NMS Market Research.

Derby pražských „S“ je vždy velkou událostí pro český fotbal a tento nedělní zápas mezi Spartou a Slavií slibuje být napínavým střetnutím. Slavia má možnost navýšit svůj náskok v čele tabulky na šest bodů před Spartou a dokonce by mohla ohrozit i dosud třetí Plzeň.

Podle nedávného průzkumu, do kterého se zapojilo 840 fotbalových fanoušků, je Sparta favoritem tohoto derby. 36 % českých fotbalových fanoušků považuje Spartu za hlavního favorita této bitvy. Fanoušci obou týmů jsou samozřejmě přesvědčeni o vítězství svého klubu, přičemž většina z nich tipuje výsledek 2:1 ve prospěch svého týmu.

Průzkum také ukázal, že Sparta je nejméně sympatickým klubem v lize podle čtvrtiny dotázaných. Tento fakt může být trochu překvapivý, ale ukazuje to, že rivalita mezi fanoušky různých týmů je stále velmi silná. Například fanoušci Viktorie Plzeň považují za nejméně sympatický klub Slavii, zatímco fanoušci Baníku Ostrava mají největší antipatie k Spartě.

Takže ať už jste fanouškem jakéhokoli týmu, nedělní derby slibuje být skvělým fotbalovým zážitkem plným napětí a emocí. Buďte připraveni na skvělý fotbalový večer!