Slavia remizovala s Ajaxem po nezvládnutém začátku a nevyužila přesilovku v závěru.

Slavia remizovala s Ajaxem po nezvládnutém začátku a nevyužila přesilovku v závěru.

Slavia přidala do tabulky čtvrtý bod po úvodní výhře 2:0 v Razgradu. Ajax v premiéře zdolal 4:0 Besiktas Istanbul.

Slávisté neprohráli ani ve čtvrtém pohárovém utkání s Ajaxem, přes který v roce 2007 postoupili ze závěrečného předkola poprvé do hlavní fáze Ligy mistrů, když venku zvítězili 1:0 a doma 2:1. V prosinci 2008 skončil zápas ve skupině tehdejšího Poháru UEFA v Amsterodamu 2:2.

Aktualizujeme.

2. kolo fotbalové Evropské ligy:

Slavia Praha – Ajax Amsterodam 1:1 (0:1)

Branky: 67. Chorý – 18. Van den Boomen z pen. Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasennikovs – Ratnieks (video, všichni Lot.). ŽK: Holeš, Prebsl, Douděra, Trpišovský (trenér) – Hato, Baas, Taylor, Van den Boomen, Wijndal, Gaaei. ČK: 75. Baas. Diváci: 19.296.

Slavia: Kinský – Douděra, Holeš, Zima, Zmrzlý – Oscar, Prebsl (74. Zafeiris) – Michez (60. Jurásek), Lingr (61. Diouf), Wallem (61. Provod) – Chytil (61. Chorý). Trenér: Trpišovský.

Ajax: Pasveer – Rensch, Šutalo, Baas, Hato – Van den Boomen, Hlynsson (42. Tahirovič), Taylor (78. Rugani) – Rasmussen (56. Wijndal), Brobbey (56. Akpom), Godts (56. Gaaei). Trenér: Farioli.

Ve druhém kole fotbalové Evropské ligy se Slavia Praha střetla s týmem Ajax Amsterdam a utkání skončilo remízou 1:1. Slavia nezvládla začátek zápasu a soupeř se ujal vedení brankou z penalty v 18. minutě. Nicméně ve druhém poločase se Slavia dokázala vrátit do hry a vyrovnala skóre díky brance Chorého v 67. minutě.

Slavia Praha tak získala čtvrtý bod v této sezóně Evropské ligy, po výhře 2:0 v prvním kole nad týmem z Razgradu. Ajax Amsterdam naopak zaznamenal v premiéře vítězství 4:0 nad Besiktas Istanbul.

Slávisté si udrželi neporazitelnost proti Ajaxu, s kterým mají zajímavou historii z minulých let. V roce 2007 se jim podařilo postoupit do hlavní fáze Ligy mistrů právě přes Ajax, když vyhráli venku 1:0 a doma 2:1. V prosinci 2008 pak skončil jejich zápas ve skupině Poháru UEFA v Amsterodamu remízou 2:2.

V zápase druhého kola Evropské ligy se Slavia Praha prezentovala sestavou Kinský – Douděra, Holeš, Zima, Zmrzlý – Oscar, Prebsl – Michez, Lingr, Wallem – Chytil. Trenér Trpišovský provedl během zápasu několik střídání, která měla posílit útok týmu.

Ajax Amsterdam nastoupil v sestavě Pasveer – Rensch, Šutalo, Baas, Hato – Van den Boomen, Hlynsson, Taylor – Rasmussen, Brobbey, Godts. Trenér Farioli také provedl několik střídání během utkání.

Slavia Praha se nyní připravuje na další zápasy v Evropské lize a doufá, že dokáže postoupit do dalších fází soutěže. Fanoušci mohou být pyšní na bojovný výkon jejich týmu proti silnému soupeři jako je Ajax Amsterdam.