Kvěch se před Zlatou přilbou v Pardubicích snaží získat místo v Grand Prix

Kvěch se před Zlatou přilbou v Pardubicích snaží získat místo v Grand Prix

V sobotu se navíc na ovále představí i jezdci mistrovství světa ve flattracku v čele s úřadujícím šampionem Ervínem Krajčovičem mladším.

Náročný víkend čeká v Pardubicích i českou plochodrážní jedničku Jana Kvěcha, který bude v pátek usilovat o udržení se v elitním seriálu MS a v neděli bude hlavním domácím želízkem ve Zlaté přilbě.

„Jsou přede mnou dva velké vrcholy sezony. Páteční challenge je asi ten úplně nejdůležitější, protože bych se do celého seriálu hrozně rád zase vrátil a jezdil v něm jako stabilní jezdec,“ řekl Kvěch, který se letos představil v kompletním seriálu Grand Prix a se ziskem 52 bodů obsadil celkově 15. místo.

Nejlepší výsledek v podobě 6. příčky si dvaadvacetiletý reprezentant připsal o víkendu v Toruni, kde seriál MS skončil.

„Sbírám mezi těmi nejlepšími ohromně cenné zkušenosti. Zároveň platí, že v Grand Prix vás dožene každá chybička. Ale to vás posouvá zase dál. Věřím, že se mi v pátek bude dařit,“ uvedl Kvěch. Start v příští sezoně GP si v Pardubicích zajistí jen čtveřice nejlepších.

Velká pozornost je tradičně upřena k nedělní Zlaté přilbě. Ve startovní listině nejstaršího plochodrážního závodu na světě nechybí obhájce loňského prvenství Timo Lahti z Finska i jeho dva předchůdci Patryk Dudek z Polska s Britem Danielem Bewleym.

Oproti původním plánům se nakonec omluvil trojnásobný vítěz Jason Doyle z Austrálie, který ještě není stoprocentně fit po květnovém vážném zranění. „I tak je ale startovní listina hodně kvalitní,“ řekl ředitel závodu Evžen Erban.

I v tomto případě bude hlavním českým želízkem Kvěch. „Bylo by krásné Zlatou přilbu někdy vyhrát a navázat tak na Vencu (Milíka), kterému se to podařilo jako poslednímu z Čechů. Druhý už jsem v Pardubicích byl, tak by nebylo špatné to ještě o ten stupínek vylepšit,“ řekl Kvěch, který byl druhý před čtyřmi lety.

V sobotu se v Pardubicích odehraje národní víkend plný vzrušení a akce pro fanoušky motosportu. Kromě závodů mistrovství světa ve flattracku se na ovále představí i český jezdec Jan Kvěch, který bude bojovat o místo v elitním seriálu MS a zároveň se bude snažit získat titul v Zlaté přilbě.

Jan Kvěch letos závodil v kompletním seriálu Grand Prix a obsadil celkové 15. místo se ziskem 52 bodů. Jeho nejlepším výsledkem byla 6. příčka v Toruni, kde seriál MS skončil. Kvěch si sbírá cenné zkušenosti a věří, že se mu v pátek bude dařit.

V neděli se pak fanoušci mohou těšit na Zlatou přilbu, nejstarší plochodrážní závod na světě. Na startovní listině nebudou chybět špičkoví jezdci jako obhájce loňského titulu Timo Lahti z Finska, Patryk Dudek z Polska nebo Brit Daniel Bewley. Trojnásobný vítěz Jason Doyle z Austrálie se nakonec omluvil kvůli zranění.

Jan Kvěch bude jedním z hlavních českých jezdců na startu Zlaté přilby a doufá, že se mu podaří navázat na úspěchy svých předchůdců. Bylo by pro něj krásné vyhrát Zlatou přilbu a posunout se o stupeň výše na stupních vítězů. Soutěžit bude s těmi nejlepšími a doufá, že si odnese další cenné zkušenosti z mezinárodního prostředí.

Celý víkend plný adrenalinu a emocí čeká na fanoušky plochodrážního sportu v Pardubicích. Jan Kvěch a další jezdci se budou snažit ukázat své nejlepší výkony a bojovat o cenné tituly. Nezapomeňte sledovat tyto vzrušující závody a fandit svým oblíbeným jezdcům!