Nizozemci tvrdí, že bojovali o přežití v zápase Ajaxu v Praze a získali bod s maximálním úsilím.

Nizozemci tvrdí, že bojovali o přežití v zápase Ajaxu v Praze a získali bod s maximálním úsilím.

„Ajax si odváží těžce vybojovaný bod. V Praze sice brzy vedl, po pauze se ale obraz hry změnil a v součtu s vyloučením může hovořit o štěstí, že skóre zůstalo 1:1,“ napsal deník De Telegraaf.

„Po snadné výhře 4:0 nad Besiktasem si musel Ajax vydřít čtvrtý bod do tabulky s vypětím všech sil,“ přidal list Algemeen Dagblad.

Nizozemští novináři připomněli, že kouč Jindřich Trpišovský udělal kvůli nabitému programu a nedělnímu derby se Spartou změny v sestavě.

„Více než hodinu a půl před zápasem bylo jasné, že četnými zraněními oslabený Ajax si rozhodně nemůže stěžovat, že Slavii už za tři dny čeká derby proti největšímu rivalovi,“ podotkl De Telegraaf s tím, že vývoj utkání změnila střídání ve druhé půli.

„Hosté vstoupili do utkání skvěle, vypracovali si šance i první gól. Ve druhé půli jsme viděli jiný Ajax a především jinou Slavii,“ uvedl magazín Voetbal International.

„Závěrečné minuty už byly pouhý boj o přežití,“ doplnil renomovaný magazín.

Deník Algemeen Dagblad pochválil atmosféru ve vyprodaném Edenu. „Fanatičtí fanoušci Slavie vytvořili výbornou kulisu, připravili si obrovské choreo a ani na vteřinu neustali v povzbuzování,“ napsal list.

Zápas mezi pražskou Slavií a nizozemským Ajaxem skončil remízou 1:1 a podle nizozemských novinářů to byl boj o přežití pro Ajax. Nizozemci si odnesli třetí vybojovaný bod, ale museli se hodně snažit.

Ajax vedl brzy v zápase, ale po přestávce se situace změnila a s vyloučením hráče se museli spokojit s remízou. Po výhře 4:0 nad Besiktasem bylo pro Ajax důležité získat další body do tabulky, a tak hráli se všemi silami.

Nizozemští novináři upozornili na to, že trenér Jindřich Trpišovský udělal změny v sestavě kvůli nabitému programu a nadcházejícímu derby se Spartou. Ajax byl oslaben zraněními a nemohl si stěžovat, že Slavia má před sebou derby.

Vstup hostů do zápasu byl skvělý, ale ve druhé půli se situace změnila. Závěrečné minuty byly pouhým bojem o přežití.

Atmosféra ve vyprodaném Edenu byla chválena, fanoušci Slavie vytvořili skvělou kulisu a neustále povzbuzovali svůj tým. Celkově byl zápas hodnocen jako vyrovnaný a dramatický boj o bod.