Strýcová má šanci na loučení s Wimbledonem titulem, Djokovič usiluje o osmý triumf

Strýcová má šanci na loučení s Wimbledonem titulem, Djokovič usiluje o osmý triumf

Strýcová a Sie Šu-wej postoupily do finále čtyřhry na Wimbledonu

Česká tenistka Barbora Strýcová si zahraje finále čtyřhry na Wimbledonu. Spolu se svou tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej vyzvou v nedělním souboji o titul australsko-belgický pár Storm Hunterová a Elise Mertensová. Na trávě v All England Clubu mohou zopakovat společný triumf z roku 2019.

Strýcová a Sie Šu-wej mohou získat druhý společný grandslamový titul a nahradit na trůnu loňské vítězky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Nasazené jedničky se z turnaje odhlásily kvůli zranění Krejčíkové.

Strýcová se na tenisové kurty vrátila po mateřské přestávce letos v dubnu. Po Wimbledonu nastoupí na přelomu července a srpna na domácím turnaji Livesport Prague Open. S kariérou se definitivně rozloučí v září na US Open.

Strýcová a Sie Šu-wej vykročily za postupem díky vydařené koncovce prvního setu. V desáté hře získaly rozhodující break a sadu získaly za necelou hodinu ve svůj prospěch. Ve druhém setu utekla nenasazená česko-tchajwanská dvojice do vedení 5:0 a žádné drama již nedovolila.

Sedmatřicetiletá Sie Šu-wej může triumfovat ve čtyřhře ve Wimbledonu počtvrté, vedle čtyři roky starého triumfu se Strýcovou uspěla na londýnské trávě také v letech 2013 a 2021. Strýcová může získat druhý grandslamový deblový titul v kariéře. Porazené semifinalistky Marie Bouzková se Sarou Sorribesovou zaznamenaly nejlepší společné vystoupení na grandslamu.

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 44,7 milionu liber):

Ženy:

Čtyřhra – semifinále: Strýcová, Sie Šu-wej (ČR/Tchaj-wan) – Bouzková, Sorribesová (ČR/Šp.) 6:4, 6:1, Hunterová, Mertensová (3-Austr./Belg.) – Čang Šuaj, Dolehideová (16-Čína/USA) 6:1, 6:1.

Video ze semifinále ženské dvouhry: [zde vložit odkaz na video]