Návrat do Prahy: Zlatý čin znovu na scéně s neskutečným zážitkem v záři Paláce.

Návrat do Prahy: Zlatý čin znovu na scéně s neskutečným zážitkem v záři Paláce.

Třiatřicetiletý Palát zasáhl do hry jako jediný Čech, útočníci Lukáš Rousek a Jiří Kulich se do sestavy Sabres nevešli. „Hrát doma NHL a vyhrát je něco neskutečného. Fanoušci byli výborní a moc jsme si to užili,“ uvedl rodák z Frýdku-Místku, který v květnu v O2 areně vybojoval s reprezentací zlato na mistrovství světa.

Devils položili základy triumfu v úvodní části, kterou vyhráli 2:0. „V první třetině jsme ubránili pár přesilovek a dali dva góly, to nás uklidnilo. Dalo to tlak na Buffalo, museli to trochu otevřít. Hráli ale výborně, Markström udělal pár skvělých zákroků,“ prohlásil Palát.

Týmy se opět utkají v sobotu. „Zítra to bude úplně jiný zápas, hrajeme už ve čtyři, bude to rychlovka. Trochu nám drhlo založení útoku. Musíme se trochu zlepšit, ráno budeme mít mítink a podíváme se na video,“ podotkl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Tampou Bay.

Třiatřicetiletý český hokejista Ondřej Palát se vrátil na místo zlatého činu, když se vrátil do Prahy jako jediný z českých hráčů v týmu Buffalo Sabres. Palát, spolu s Lukášem Rouskem a Jiřím Kulichem, se připojil k týmu Sabres a hrál na domácí půdě NHL.

Palát, který pochází z Frýdku-Místku a nedávno získal zlatou medaili na mistrovství světa v hokeji, popsal svůj zážitek jako neskutečný. Byl nadšený z atmosféry v hale a z vítězství týmu.

Tým Devils si položil základy vítězství v úvodní části zápasu, kterou vyhrál 2:0. Palát ocenil výkon brankáře Markströma a také týmovou obranu, která dokázala ubránit několik oslabení.

Další zápas mezi týmy je naplánován na sobotu a Palát očekává jiný styl hry. Tým se chce zlepšit v útoku a bude se připravovat na další souboj pomocí videa a tréninku.

Ondřej Palát je dvojnásobným vítězem Stanley Cupu s týmem Tampa Bay Lightning a jeho zkušenosti a schopnosti jsou pro tým Buffalo Sabres velkým přínosem. Budeme sledovat, jak se bude dál vyvíjet jeho působení v NHL a jak bude přispívat k úspěchům týmu.