Muchová porazila favorizovanou Číňanku a postoupila do finále, kde bude hrát o trofej.

Muchová porazila favorizovanou Číňanku a postoupila do finále, kde bude hrát o trofej.

Poslední soupeřkou olomoucké rodačky na turnaji kategorie WTA 1000 bude v neděli Američanka Coco Gauffová, jež zdolala 4:6, 6:4, 6:2 Španělku Paulu Badosaovou.

Aktuálně 49. hráčka světového žebříčku Muchová získala z dosavadních pěti finálových účastí titul jen před více než pěti lety v Soulu.

Osmadvacetiletá Češka dnes oplatila o sedm let mladší světové sedmičce Čeng Čchin-wen porážku ze svého prvního letošního finále v Palermu.

Semifinále Muchová vyhrála za 98 minut. V utkání odvrátila jediný brejkbol, jemuž čelila, a sama v každém setu soupeřce vzala jednou podání.

Krátce před brejkem na 4:2 v první sadě Čeng Čchin-wen podklouzla a poté se nechala několik minut ošetřovat.

V zápase letošní olympijská vítězka a finalistka Australian Open pokračovala, ale na rozjetou Muchovou zbraň nenašla.

Ve druhé sadě česká tenistka prolomila podání Číňanky na 2:1 čistou hrou a set opět dopodávala. Dva mečboly si Muchová vypracovala už v devátém gamu při servisu soupeřky, nakonec ale slavila po následné hře na podání.

Na cestě do finále ztratila Muchová v čínské metropoli v šesti zápasech pouze jeden set, ve čtvrtfinále proti světové dvojce Aryně Sabalenkové z Běloruska, které připravila první porážku po 15 vítězných zápasech.

Na Gauffovou česká tenistka dosud recept nenašla, loni ve finále v Cincinnati a v semifinále US Open s ní prohrála vždy ve dvou setech.

Dvacetiletá Gauffová postoupila také do svého druhého letošního finále po triumfu na lednovém turnaji v Aucklandu.

V zápasech o titul má loňská vítězka US Open výrazně odlišnou bilanci než Muchová, z dosavadních osmi finále neproměnila ve vítězství jen jediné.

Tenisový turnaj žen v Pekingu (tvrdý povrch, dotace 8,955.610 dolarů):

Dvouhra – semifinále: Muchová (ČR) – Čeng Čchin-wen (5-Čína) 6:3, 6:4, Gauffová (4-USA) – Badosaová (15-Šp.) 4:6, 6:4, 6:2.

Olomoucká rodákyně Barbora Krejčíková pokračuje ve své famózní jízdě na tenisovém turnaji kategorie WTA 1000 v Pekingu. V semifinále porazila favorizovanou Číňanku Čeng Šuaj a postoupila do finále, kde se utká s Američankou Coco Gauffovou.

Barbora Krejčíková, momentálně 49. hráčka světového žebříčku, se dostala do finále turnaje pouhých pět let od svého posledního titulu v Soulu. Ve čtvrtfinále porazila světovou dvojku Aryně Sabalenkovou a ve čtvrtfinále zdolala Číňanku Čeng Šuaj, která jí loni přidělala porážky ve dvou setech.

Ve svém semifinálovém zápase Barbora Krejčíková odvrátila jediný brejkbal, který čelila, a sama dokázala dvakrát prolomit podání soupeřky v každém setu. Číňanka se snažila reagovat, ale na formu Krejčíkové neměla recept.

V nedělním finále se Barbora Krejčíková utká s dvacetiletou Američankou Coco Gauffovou, která se také dostala do svého druhého finále letošního roku. Gauffová má výrazně lepší bilanci ve finálových zápasech než Krejčíková, ale ta se určitě bude snažit ukončit svou skvělou sezónu vítězstvím.

Finálový zápas mezi Krejčíkovou a Gauffovou se odehraje na tvrdém povrchu v Pekingu a bude mít dotaci téměř devět milionů dolarů. Krejčíková doufá, že si tento turnaj odnese svůj další titul a ukončí sezónu s velkým úspěchem. Budeme držet palce!