Vacko se zúčastnil dvoučlenného úniku a těsně mu uniklo vítězství v závěrečném sprintu.

Vacko se zúčastnil dvoučlenného úniku a těsně mu uniklo vítězství v závěrečném sprintu.

Dvaadvacetiletý Vacek a o devět let starší Laporte zůstali v čele osamoceni poté, co se jich zhruba 22 km před cílem na rozbahněné cestě neudržel Vackův dánský kolega z týmu Lidl-Trek Mads Pedersen.

Dvojice pak spolupracovala až do cíle a nedala pelotonu šanci na dostižení.

V cílové rovince bronzový medailista z letošních olympijských her a bývalý vicemistr světa a mistr Evropy nastoupil Vackovi z prvního místa a český cyklista už síly na jeho předjetí nenašel.

„Měl lepší spurt, já na víc dnes neměl. Chrisovi gratuluju, jsem spokojený s tím, jak to dnes dopadlo,“ uvedl Vacek na týmovém webu.

Letošní mistr republiky v časovce si připsal páté druhé místo v sezoně, dvě nejcennější vybojoval v srpnu na Vueltě.

Zároveň Vacek vylepšil na tradičním francouzském závodě šestou pozici Petra Vakoče z roku 2020.

„Znovu druhý… Samozřejmě jsem trochu zklamaný, ale blížíme se. Do další sezony půjdu s velkým sebevědomím,“ řekl účastník olympijských her v Paříži.

Spurt hlavní skupiny o třetí příčku vyhrál Belgičan Jasper Philipsen.

Dvaadvacetiletý cyklista Vacek nedokázal ve spurtu porazit svého soupeře a musel se spokojit s druhým místem na závodě. Vacek a devět let starší Laporte zůstali ve dvoučlenném úniku a společně dojeli do cíle, kde Vacek nestačil na svého soupeře. Tento výsledek je pro něj páté druhé místo v této sezóně, přičemž dvě nejcennější umístění získal v srpnu na závodech Vueltě.

Vacek také vylepšil své umístění na tradičním francouzském závodě, kde dosáhl na šestou pozici, což je lepší než jeho výkon z roku 2020. I přesto, že byl trochu zklamaný ze svého výsledku, je plný sebevědomí a těší se na další sezónu.

V hlavní skupině se o třetí místo popral Belgičan Jasper Philipsen, který si také odvezl cenný úspěch ze závodu. Celkově se jednalo o zajímavý závod plný emocí a dramatických momentů.