Smrt mladého medailisty z mistrovství světa ve věku 26 let

Smrt mladého medailisty z mistrovství světa ve věku 26 let

Bývalý keňský atlet v neděli v nemocnici podlehl selhání jater a ledvin. Informovala o tom jeho rodina.

Bett se v roce 2016 stal juniorskými mistrem světa a o rok později jako devatenáctiletý uspěl i na seniorském šampionátu, kde skončil třetí.

V roce 2018 ale dostal čtyřletý distanc za užívání krevního dopingu EPO. Jeho pokus o návrat byl neúspěšný, naposledy závodil v roce 2022.

Zdravotní problémy, při kterých mimo jiné zvracel krev, ho trápily zhruba měsíc. Navzdory ambulantní léčbě se jeho stav zhoršil a v minulý týden byl hospitalizován.

Ještě v neděli dopoledne v nemocnici komunikoval s rodinou i personálem, ale brzy odpoledne zemřel.

Bývalý keňský atlet zemřel ve věku pouhých 26 let kvůli selhání jater a ledvin. Tato tragická událost zasáhla atletický svět, protože Bett byl talentovaným sportovcem s mnoha úspěchy.

V roce 2016 se Bett stal juniorským mistrem světa a o rok později dokázal získat bronzovou medaili na seniorském šampionátu ve svých devatenácti letech. Jeho kariéru však poznamenalo pozdější dopingové obvinění, kdy byl v roce 2018 potrestán za užívání krevního dopingu EPO. I přes snahu o návrat do sportu se mu již nepodařilo dosáhnout předchozích úspěchů a naposledy závodil v roce 2022.

Zdravotní problémy začaly Bettovi přibližně před měsícem, kdy začal mít vážné potíže včetně zvracení krve. Navzdory ambulantní léčbě se jeho stav postupně zhoršoval a minulý týden byl hospitalizován. I přes komunikaci s rodinou a personálem nemocnice, Bett ve věku 26 let bohužel zemřel.

Tato smutná událost je připomínkou toho, jak důležité je dbát na své zdraví a brát vážně jakékoli zdravotní problémy. Bett byl talentovaným atletem s celou kariérou před sebou, ale bohužel se mu nedostalo šance ukázat svůj potenciál kvůli tragickému zdravotnímu stavu. Jeho památka zůstane ve sportovním světě navždy živá.