Nadal ukončil svou kariéru po několika náročných letech.

Nadal ukončil svou kariéru po několika náročných letech.

„Bylo to samozřejmě těžké rozhodnutí, ale myslím, že je správný čas ukončit kariéru. Mám za sebou pár těžkých roků, zvlášť ty dva poslední,“ uvedl Nadal, jenž se dlouhodobě potýkal se zdravotními problémy. Naposledy hrál koncem července na olympijském turnaji v Paříži, kde vypadl v druhém kole dvouhry se svým dlouholetým rivalem Novakem Djokovičem ze Srbska.

Finálový turnaj Davis Cupu v Málaze se bude hrát od 19. listopadu, domácí tým se hned první den střetne ve čtvrtfinále s Nizozemskem.

Legendární španělský tenista Rafael Nadal oznámil konec své fantastické kariéry. Nadal, který se potýkal se zdravotními problémy, uvedl, že je správný čas ukončit svou profesionální dráhu. Svoji poslední soutěžní událostí byl olympijský turnaj v Paříži, kde vypadl v druhém kole s Novakem Djokovičem.

Nadalova kariéra byla plná úspěchů a rekordů. Během svého působení na tenisových dvorcích získal 20 grandslamových titulů a stal se jedním z nejlepších hráčů historie. Jeho bojovný a vášnivý styl hry si získal fanoušky po celém světě.

Nadalovo rozhodnutí ukončit kariéru znamená konec éry v tenisovém světě. Jeho přínos pro tenisový sport a jeho inspirativní příběh budou navždy žít v paměti tenisových fanoušků.

Nadal se nyní chystá na další kapitolu svého života mimo tenis. Jeho příští plány zatím nejsou známy, ale bezpochyby bude pokračovat ve svých aktivitách mimo tenis a bude inspirovat další generace sportovců.

Finálový turnaj Davis Cupu v Málaze se bude hrát od 19. listopadu, kde domácí tým Španělska se střetne s Nizozemskem. Tento turnaj bude také příležitostí pro fanoušky tenisu připomenout si Nadalovy úspěchy a příspěvek k tomuto krásnému sportu.