Macháč porazil světovou dvojku Alcaraze na turnaji v Šanghaji.

Macháč porazil světovou dvojku Alcaraze na turnaji v Šanghaji.

Třiadvacetiletý Macháč zdolal o dva roky mladšího favorita za hodinu a 55 minut. Rozhodující brejk nad letošním vítězem Roland Garros a Wimbledonu získal v jedenáctém gamu druhého setu a poté zápas suverénně čistou hrou dopodával.

Čtyřnásobného grandslamového šampiona Alcaraze porazil 33. hráč žebříčku Macháč poprvé v kariéře měsíc poté, co první vzájemný duel v Davis Cupu kvůli křečím v noze po prvním vyhraném setu vzdal. Se Sinnerem berounský rodák prohrál letos na turnaji v Miami ve svém dosavadním jediném čtvrtfinále na turnajích Masters.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 10,298.535 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále: Macháč (30-ČR) – Alcaraz (3-Šp.) 7:6 (7:5), 7:5.

Včerejší tenisový zápas v Šanghaji přinesl skvělou senzaci, když třiadvacetiletý Macháč porazil světovou dvojku Alcaraze. Tento mladý hráč zdolal o dva roky mladšího favorita za hodinu a 55 minut. Rozhodující brejk nad letošním vítězem Roland Garros a Wimbledonu získal v jedenáctém gamu druhého setu a poté zápas suverénně dohrál čistou hrou.

Čtrnáctinásobného grandslamového šampiona Alcaraze porazil Macháč poprvé v kariéře měsíc poté, co první vzájemný duel v Davis Cupu kvůli křečím v noze po prvním vyhraném setu vzdal. Se Sinnerem berounský rodák prohrál letos na turnaji v Miami ve svém dosavadním jediném čtvrtfinále na turnajích Masters.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji na tvrdém povrchu s dotací 10,298,535 dolarů přinesl skvělý výkon Macháče, který se tak posouvá dál ve dvouhře. V čtvrtfinále porazil Alcaraze 7:6 (7:5), 7:5.