Mladý český hráč překvapil legendu svým odvážným výkonem a trápil Djokoviče přes dvě hodiny.

Mladý český hráč překvapil legendu svým odvážným výkonem a trápil Djokoviče přes dvě hodiny.

Devatenáctiletý Menšík vstoupil do prvního vzájemného zápasu se svým velkým vzorem nebojácně a držel s ním bez problémů krok. V sedmé hře ještě dokázal první dva brejkboly odvrátit, v deváté už ale servis neudržel. O osmnáct let staršímu soupeři ale za stavu 5:4 nedovolil set dopodávat, okamžitě mu brejk vrátil a dovedl souboj až do tie-breaku. V něm se od stavu 0:3 vzchopil k obratu, vyrovnal a třemi body v řadě ho pak získal v poměru 7:4.

Ve druhé sadě ale Menšík nedokázal na výkon navázat. Zahrál jen šest vítězných míčů, více kazil a vítěz rekordních 24 grandslamových trofejí za půlhodinu skóre srovnal. Ve třetí sadě se hra opět více vyrovnala a rozhodl nakonec jediný úspěšný brejk Djokoviče z pátého gamu. Čtyřnásobný šampion šanghajského turnaje už si pak vedení ohlídal a čistou hrou duel po dvou hodinách a 21 minutách uzavřel.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 10,298.535 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále: Djokovič (4-Srb.) – Menšík (ČR) 6:7 (4:7), 6:1, 6:4.

Devatenáctiletý český tenista Jirí Lehečka, známý pod přezdívkou Menšík, nedávno zaskočil tenisovou legendu Novaka Djokoviče na turnaji v Šanghaji. Mladý talent se postavil proti čtyřnásobnému vítězi grandslamových turnajů a dlouho mu dokázal držet krok.

Menšík vstoupil do zápasu s Djokovičem odvážně a bez strachu. Dokázal odvrátit první brejkboly soupeře a dokonce mu sám odebral servis, dovedl tak první set až do tie-breaku, který nakonec vyhrál. Ve druhé sadě však nezopakoval svůj skvělý výkon a Djokovič rychle srovnal skóre.

V rozhodující třetí sadě se hra vyrovnala a o vítězi musel rozhodnout jediný brejk Djokoviče. Český mladík se sice snažil držet krok, ale nakonec musel soupeři gratulovat k postupu do další fáze turnaje.

I přesto, že Menšík nezvítězil, ukázal svůj potenciál a talent proti jednomu z nejlepších tenistů světa. Jeho odvaha a bojovnost si zaslouží uznání a fanoušci se mohou těšit na další jeho výkony na profesionální tenisové scéně.