Ruth Chepngetich se stala královnou maratonu v Chicagu a překonala světový rekord

Ruth Chepngetich se stala královnou maratonu v Chicagu a překonala světový rekord

Mezi muži zvítězil v Chicagu Keňan John Korir. Rok po rekordním závodě krajana Kelvina Kiptuma, který v únoru zahynul při autonehodě, vyhrál v čase 2:02,43. Kiptum vloni zaběhl historické maximum 2:00:35.

Ruth Chepngetich se stala královnou maratonu v Chicagu, když jasně překonala světový rekord. Tato Keňanka dokázala během závodu dosáhnout času 2:14:04, čímž překonala dosavadní rekordní čas.

Mezi muži zvítězil v Chicagu Keňan John Korir, který dokázal zaběhnout trať v čase 2:02:43. Tento výkon je o něco horší než historický rekord, který vloni zaběhl Kelvin Kiptum a dosáhl času 2:00:35. Bohužel, Kelvin Kiptum zahynul při autonehodě v únoru loňského roku.

Maraton v Chicagu je jedním z prestižních závodů, který přitahuje nejlepší běžce z celého světa. Tato událost je známá pro svou rychlou trať a atraktivní prostředí, což přispívá k vytváření nových rekordů.

Ruth Chepngetich a John Korir jsou jasnými hvězdami maratonského běhu a jejich vítězství v Chicagu potvrzuje jejich talent a odhodlání. Gratulujeme oběma běžcům k skvělým výkonům a těšíme se na další soutěže, kde budou moci ukázat své schopnosti.