Lionel Messi podepsal s klubem v Miami, což přineslo klubu nárůst o sedm milionů sledujících.

Lionel Messi podepsal s klubem v Miami, což přineslo klubu nárůst o sedm milionů sledujících.

Lionel Messi, sedminásobný nejlepší světový fotbalista roku, se po vypršení smlouvy s Paris St. Germain rozhodl pro angažmá v zámořské lize MLS. Místo návratu do Barcelony či lukrativní nabídky ze saúdskoarabského al-Hilálu, který mu údajně nabízel smlouvu na 400 milionů dolarů ročně, se Messi rozhodl přijmout nabídku floridského klubu.

Tiskovou konferenci klub svolal na pondělí a v úterý by Messi mohl s týmem poprvé trénovat. Jeho zápasová premiéra by se mohla uskutečnit v pátek v Leagues Cupu proti mexickému Cruz Azul.

Messi tak nenapodobil Cristiana Ronalda či Karima Benzemu, kteří po úspěšných letech v Evropě přijali lákavou nabídku ze Saúdské Arábie. Místo toho se rozhodl vyzkoušet novou výzvu v MLS.

Po oznámení Messiho přestupu minulý měsíc vyletěly ceny vstupenek na jeho očekávané premiérové utkání o 1000 procent. Klubu, jehož spolumajitelem je bývalá anglická hvězda David Beckham, také přibylo sedm milionů sledujících na Instagramu z původního jednoho milionu.

Messiho přestup do MLS je bezpochyby jedním z největších přestupů v historii fotbalu. Fanoušci se již těší na jeho vystoupení v novém dresu a doufají, že přinese klubu úspěch a trofeje.