Macháč se vzdal duelu se Žukajevem a nepostoupil do čtvrtfinále v Almaty.

Macháč se vzdal duelu se Žukajevem a nepostoupil do čtvrtfinále v Almaty.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Macháč, který se před týdnem probojoval do semifinále silně obsazeného turnaje v Šanghaji, nenavázal v Almaty na vítězství z úvodního kola, kde porazil jiného Kazacha Timofeje Skatova. Žukajevovi patří ve světovém žebříčku 213. místo a na turnaji startuje díky divoké kartě.

Pětadvacátý hráč světa Macháč přišel ve čtvrté hře o servis a viditelně se necítil na kurtu fit. Poté co Žukajev získal za stavu 3:1 při svém podání další fiftýn, vyžádal si český tenista pauzu na ošetření. Po následné konzultaci se supervizorem utkání vzdal.

„Do čtvrtfinále jsem se dostal poprvé v životě. Jsem překvapený. Sehráli jsme jen čtyři hry, než vzdal. Jsem rád, že jsem postoupil, ale také přeju Tomášovi hodně štěstí a snad bude brzy v pořádku,“ řekl v rozhovoru na kurtu Žukajev.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Macháč nedokázal navázat na úspěchy z minulého týdne a v Almaty nepostoupil do čtvrtfinále. Na turnaji v Šanghaji se probojoval až do semifinále, kde ukázal svou kvalitu, ale tentokrát mu to nevyšlo.

Jeho soupeřem byl Žukajev, který se nachází na 213. místě ve světovém žebříčku a dostal se na turnaj díky divoké kartě. Macháč začal zápas dobře, ale ve čtvrté hře začal mít problémy se svým servisem a necítil se na kurtu dobře. Když Žukajev získal další fiftýn, český tenista si vyžádal pauzu na ošetření a po konzultaci s supervizorem utkání se rozhodl zápas vzdát.

Žukajev byl rád, že postoupil do dalšího kola, ale zároveň přál Macháčovi brzké uzdravení. Macháč se do čtvrtfinále na turnaji nedostal, ale i tak si může být hrdý na své dosavadní výkony a úspěchy.

Takovéto situace jsou běžné ve světě sportu, kde zdravotní problémy mohou ovlivnit výsledky zápasů. Doufejme, že se Macháč brzy uzdraví a budeme ho moci vidět zase na kurtu ve své nejlepší formě.