Belgie čeká na fotbalovou jednadvacítku v play off o Euro nejtěžší možný los

Belgie čeká na fotbalovou jednadvacítku v play off o Euro nejtěžší možný los

„Lvíčata“ zakončila svoji kvalifikační skupinu úterní výhrou 3:0 nad Litvou v Hradci Králové, což byl nutný předpoklad k posunu na konečné druhé místo ve skupině I.

Šampionát bude v příštím roce hostit od 11. do 28. června Slovensko. Vedle pořadatelské země mají účast na turnaji jistou také dánští vítězové „české“ kvalifikační skupiny, obhájce trofeje Anglie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko, Španělsko a Ukrajina.

Francie, Ukrajina a Polsko postoupily jako tři týmy s nejlepší bilancí z druhých míst kvalifikačních skupin. Poslední tři účastníci turnaje vzejdou z barážových zápasů. Při losu neplatilo žádné nasazení, Češi sehrají první zápas venku a odvetu doma.

Mladí Belgičané, které si za soupeře nepřál kapitán týmu Václav Sejk, za sebou ve skupině B nechali Skotsko a Maďarsko shodně o tři body. V deseti zápasech šestkrát vyhráli, jednou remizovali a třikrát prohráli. Na vítězné Španělsko ztratili devět bodů. Střelecky je se čtyřmi góly táhl útočník Olaigbe Kazeem z Cercle Bruggy.

Dvojzápas play off je vyhrazen na reprezentační okno od 11. do 19. listopadu letošního roku, přesné termíny i místa konání utkání budou potvrzeny později. Dá se očekávat, že Suchopárkův tým doma opět nastoupí v Hradci Králové.

Česká fotbalová jednadvacítka, známá také jako „Lvíčata“, nedávno zakončila svou kvalifikační skupinu vítězně výhrou 3:0 nad Litvou v Hradci Králové. Tato výhra byla nezbytná pro postup na konečné druhé místo ve skupině I.

Šampionát, který se bude konat od 11. do 28. června příštího roku, bude hostit Slovensko. Kromě pořadatelské země mají účast na turnaji jistou také vítězové „české“ kvalifikační skupiny, obhájce trofeje Anglie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko, Španělsko a Ukrajina.

Francie, Ukrajina a Polsko postoupily jako tři týmy s nejlepší bilancí z druhých míst kvalifikačních skupin. Poslední tři účastníci turnaje vzejdou z barážových zápasů. Při losu neplatilo žádné nasazení, čili se hraje první zápas venku a odveta doma.

Mladí Belgičané, kteří si za soupeře nepřáli kapitána týmu Václava Sejka, ve skupině B porazili Skotsko a Maďarsko shodně o tři body. Ve svých deseti zápasech vyhráli šestkrát, jednou remizovali a třikrát prohráli. Na vítězné Španělsko ztratili devět bodů. Nejlepším střelcem týmu byl útočník Olaigbe Kazeem z Cercle Bruggy s čtyřmi góly.

Dvojzápas play off je naplánován na reprezentační okno od 11. do 19. listopadu letošního roku. Přesné termíny a místa konání utkání budou potvrzeny později. Očekává se, že tým pod vedením trenéra Suchopárka znovu nastoupí doma v Hradci Králové.