Tuchel není výjimkou u týmu Anglie, trénoval i nizozemské a československé hráče.

Tuchel není výjimkou u týmu Anglie, trénoval i nizozemské a československé hráče.

Angažování Němce Thomase Tuchela u týmu Anglie není výjimkou. Přední evropské reprezentace nejednou vsadily na cizího kouče.

Thomas Tuchel se nedávno stal novým trenérem anglické fotbalové reprezentace, což není vůbec neobvyklé. Historie ukazuje, že mnoho předních evropských týmů se rozhodlo angažovat zahraničního trenéra, aby vedl jejich národní tým k úspěchům.

Jedním z příkladů je legendární nizozemský trenér Rinus Michels, který vedl nizozemskou reprezentaci v 70. letech. Pod jeho vedením se Nizozemsko stalo jedním z nejlepších týmů světa a dosáhlo mnoha úspěchů, včetně finále mistrovství světa v roce 1974.

Československo také mělo zahraničního trenéra, kterým byl Jozef Vengloš. Tento slovenský trenér vedl československou reprezentaci v 80. letech a dokázal ji dovést až do finále evropského šampionátu v roce 1976.

Angažování cizího trenéra může přinést nové myšlenky, strategie a přístupy, které mohou pomoci týmu dosáhnout úspěchu. Zahraniční trenéři často přinášejí novou energii a motivaci pro hráče a mohou být klíčem k úspěchu na mezinárodní scéně.

Thomas Tuchel je dalším v řadě zahraničních trenérů, kteří mají šanci ukázat své schopnosti a vést anglickou reprezentaci k dalším úspěchům. Bude zajímavé sledovat, jak se mu bude dařit a jaký vliv bude mít na výkony týmu.

Je tedy jasně vidět, že angažování zahraničního trenéra není výjimkou, ale spíše běžnou praxí v moderním fotbale. Ať už to bude Thomas Tuchel nebo jiný trenér, cizinci mají stále důvěru některých národních týmů a mají možnost ukázat své schopnosti na mezinárodní scéně.