Kulich scored his first NHL goal but it wasn’t enough for the win. Rittich secures victory for the Kings.

Kulich scored his first NHL goal but it wasn’t enough for the win. Rittich secures victory for the Kings.

Kulich se prosadil ve 38. minutě, kdy tečoval střelu Dylana Cozense od modré čáry a snížil na 2:3.

Nastartoval tak bláznivou koncovku druhé třetiny. Na jeho trefu po půl minutě odpověděl Mathieu Oliver, v čase 39:36 ale Sabres znovu odskočili po trefě Owena Powera.

Dvougólový náskok vrátil Blue Jackets hned po 15 vteřinách třetí třetiny Zach Aston-Reese a jeho zásah se nakonec ukázal jako vítězný.

Buffalo prohrálo pátý z šesti střetnutí a se třemi body je na 14. místě Východní konference.

Chytil pár minut po polovině zápasu připravil Victoru Mancinimu pátý gól Rangers a bodoval podruhé v sezoně. Newyorský celek porazil trápící se Detroit 5:2 a bodoval i ve čtvrtém duelu sezony.

Mrázek naskočil do čtvrtého utkání v ročníku a potřetí dostal svou úspěšnost zákroků přes 90 procent. Proti San Jose zlikvidoval dvacet z 22 střeleckých pokusů a pomohl k výhře 4:2. Vítek Vaněček v brance Sharks obdržel čtyři góly z 27 střel a úspěšnost zákroků měl lehce přes 85 procent.

Rittich skvěle zareagoval na nevydařený start v Torontu, kde inkasoval čtyři branky během 30 minut, a 26 zákroky vychytal výhru Los Angeles 4:1 v Montrealu. Kings i díky příspěvku českého gólmana vyhráli podruhé v sezoně.

Český hokejista Jakub Kulich se nedávno prosadil svým prvním gólem v NHL, avšak jeho tým Buffalo Sabres nakonec prohrál s Columbus Blue Jackets. Kulich skóroval ve 38. minutě zápasu, kdy snížil na 2:3, ale Blue Jackets dokázali dvakrát odpovědět a získat výhru.

Další zajímavý moment se odehrál v zápase mezi New York Rangers a Detroit Red Wings, kde brankář Petr Mrázek vychytal výhru svého týmu. Mrázek se blýskl skvělými zákroky a pomohl Rangers k vítězství 5:2.

Dalším českým brankářem, který se předvedl v nedávném zápase, byl David Rittich. Po nevydařeném startu v Torontu, kde inkasoval čtyři branky během 30 minut, se Rittich vrátil do formy a vychytal výhru Los Angeles Kings 4:1 nad Montreal Canadiens.

Celkově se čeští hokejisté stále prosazují v NHL a předvádějí skvělé výkony na ledě. Bude zajímavé sledovat jejich další vystoupení a příspěvky k úspěchům svých týmů.