Verstappen triumfoval v Austinu v rámci sprintu, Norris o druhé místo přišel v závěrečných okamžicích.

Verstappen triumfoval v Austinu v rámci sprintu, Norris o druhé místo přišel v závěrečných okamžicích.

Druhý dojel se ztrátou téměř čtyř sekund Carlos Sainz junior. Pilot Ferrari v posledním kole využil chyby Landa Norrise a dostal se na druhé místo. Brit v McLarenu tak na lídra seriálu ztratil další dva body a dělí je 54 bodů.

Obhájce titulu si udržel vedení po startu z pole position a celých 19 kol před sebe nikoho ze soupeřů nepustil. Norris se tvrdým manévrem dostal na druhou příčku před Russella.

Britovy problémy tím ale neskončily. V polovině závodu se před něj dostali oba piloti Ferrari, tedy Sainz a Charles Leclerc. Španěl Sainz se v závěru přiblížil za Norrise a díky jeho chybě se mu podařilo poskočit ještě o jednu příčku kupředu.

V Austinu je na programu o půlnoci ze soboty na neděli SELČ kvalifikace na samotnou Grand Prix, která startuje v neděli ve 21:00 SELČ.

V neděli se konal velký závod Formule 1 v Austinu, kde se na prvním místě umístil Max Verstappen. Tento mladý talentovaný jezdec dokázal udržet vedení po celou dobu závodu a získat tak cenné body do šampionátu. Na druhém místě dojel Carlos Sainz junior, který využil chybu Landa Norrise a předstihl ho na poslední chvíli.

Lando Norris, jezdec týmu McLaren, měl původně druhé místo jisté, ale kvůli chybě při manévru se propadl na třetí pozici. Tímto výsledkem ztratil další body ve srovnání s Verstappenem, který si udržel vedení v šampionátu.

Závod v Austinu nabídl napínavé souboje a dramatické momenty, které diváky jistě nadchly. Celý víkend byl plný akce, od tréninků a kvalifikace až po samotný závod, který startoval v neděli ve 21:00 SELČ.

Formule 1 je stále jednou z nejoblíbenějších motoristických disciplín a fanoušci se mohou těšit na další vzrušující závody v blízké budoucnosti. Sledujte následující závody a buďte svědky vzrušujících soubojů na okruhu!