Lionel Messi dosáhl hattricku za 11 minut v MLS a Miami zaznamenalo rekordní výkon

Lionel Messi dosáhl hattricku za 11 minut v MLS a Miami zaznamenalo rekordní výkon

V úterý Messi pomohl třemi góly Argentině k vítězství v kvalifikaci mistrovství světa nad Bolívií 6:0 a v sobotu v zámořské lize předvedl stejný kousek.

Sedmatřicetiletý kapitán úřadujících mistrů světa přišel na hřiště v 58. minutě a okamžitě pohlednou kombinací s Jordim Albou připravil vítězný gól na 3:2 pro devatenáctiletého Benjamina Cremaschiho. V 78. minutě se osminásobný držitel Zlatého míče zapsal mezi střelce sám a pak přidal ještě další dva zásahy.

S 20 góly skončil Messi na děleném druhém místě v ligové tabulce střelců, i když po zranění kotníku v červencovém finále Copy América v sestavě Miami dlouho chyběl.

Dvakrát v sobotním zápase skóroval Luis Suárez, který navíc Messimu asistoval u dvou branek. Také uruguayský útočník dal za sezonu 20 gólů.

Floridský tým překonal o bod dosavadní rekord MLS, který vytvořili fotbalisté New England před třemi lety. V prvním kole play off Miami narazí na vítěze zápasu o divokou kartu mezi Montrealem a Atlantou.

Messi a spol. se mohou těšit také na mistrovství světa klubů, kde si zahrají na pozvání FIFA, která to oznámila v sobotu. Šampionát se v létě příštího roku uskuteční v USA poprvé v rozšířeném formátu s 32 týmy.

Lionel Messi opět ukázal svou kvalitu na fotbalovém hřišti, tentokrát v dresu týmu Inter Miami CF v MLS. V zápase proti soupeři se mu podařilo vstřelit hattrick během pouhých 11 minut, což je skvělý výkon, kterým pomohl svému týmu k vítězství a zároveň k novému rekordu v MLS.

Messi, který nedávno slavil sedmatřicáté narozeniny, se ukázal ve své parádní formě. Nejprve asistoval na jednu branku a poté se sám trefil dvakrát během krátké doby. S celkovými 20 góly se také umístil na druhém místě v tabulce střelců ligy, což je skvělý výsledek pro argentinského fotbalového génia.

V zápase se také prosadil jeho spoluhráč Luis Suárez, který Messiho podpořil dvěma asistencemi a sám vstřelil další dva góly. Tým Inter Miami CF tak dosáhl výhry a navíc překonal dosavadní rekord MLS, který drželi hráči týmu New England Revolution.

Po skvělém výkonu v zámořské lize se Messi a jeho spoluhráči mohou těšit na další výzvu – mistrovství světa klubů. FIFA oznámila, že šampionát se uskuteční v létě příštího roku v USA a zúčastní se ho 32 týmů. Tým Inter Miami CF tak má před sebou zajímavé a náročné období, ve kterém se bude snažit dosáhnout dalších úspěchů a ukázat svou sílu na mezinárodní scéně.