Ferrari zvítězil v Texasu, Leclerc triumfoval a Verstappen si udržel třetí místo díky trestu.

Ferrari zvítězil v Texasu, Leclerc triumfoval a Verstappen si udržel třetí místo díky trestu.

Monačan porazil o 8,5 sekundy svého týmového kolegu Carlose Sainze juniora. Ferrari získalo double v USA poprvé od roku 2006.

Třetí po tuhém souboji skončil Max Verstappen v Red Bullu. Obhájce titulu se výbornou defenzivní jízdou dlouho bránil útokům svého rivala v boji o titul Landa Norrise s McLarenem.

Když už se Brit před něj v závěru Grand Prix dostal, obdržel pětisekundový trest za porušení traťových limitů.

Souboj Verstappena s Norrisem:

Penalizace Norrise ze třetí pozice posunula na čtvrtou příčku právě za Nizozemce. V průběžném pořadí tak Verstappen navýšil svůj náskok o další tři body na 57 bodů.

„Dneska jsme nebyli dostatečně rychlí,“ prohlásil Verstappen po závodě smířeně.

Leclerc letos vyhrál už v Monaku a v italské Monze. Pro italský tým to byl celkově čtvrtý triumf v této sezoně. Scuderia se díky tomu přidala k souboji o Pohár konstruktérů. Na třetím místě ztrácí na lídry z McLarenu 48 bodů.

Byť inženýři Pirelli předvídali závod se dvěma zastávkami v boxech, všichni jezdci z bodované desítky měnili pneumatiky jen jednou.

Norris sice startoval z pole position, ale po souboji s Verstappenem v první zatáčce se do čela dostal Leclerc, který byl dnes suverénní. Fungovala také strategie Scuderie, která vynesla Sainze na druhou příčku.

Laim Lawson, který před závodem v Austinu nahradil Daniela Ricciarda v kokpitu RB, se uvedl devátým místem. Nováček Franco Colapinto z Williamsu dojel hned za ním pro bod za desátou pozici.

Šampionát pokračuje už za týden Velkou cenou Brazílie v Sao Paulu.

V nedávné Grand Prix v Texasu se odehrál zajímavý závod Formule 1, ve kterém triumfoval jezdec Ferrari Charles Leclerc. Monacký jezdec porazil o 8,5 sekundy svého týmového kolegu Carlose Sainze juniora a Ferrari tak získalo double v USA poprvé od roku 2006.

Třetí místo obsadil Max Verstappen z Red Bullu po tuhém souboji s obhájcem titulu Landem Norrisem z McLarenu. Verstappen se výbornou defenzivní jízdou dlouho bránil útokům Norrisa, který se mu nakonec podařilo předjet. Nicméně Norris obdržel pětisekundový trest za porušení traťových limitů, což ho posunulo na čtvrté místo za Verstappena.

Leclerc letos již vyhrál v Monaku a v italské Monze a pro italský tým to byl celkově čtvrtý triumf v této sezoně. Díky tomu se Ferrari přidalo do boje o Pohár konstruktérů, kde zatím ztrácí na lídry z McLarenu 48 bodů.

Závodníci měli možnost dvou zastávek v boxech, ale všichni jezdci z bodované desítky měnili pneumatiky pouze jednou. Norris sice startoval z pole position, ale po souboji s Verstappenem se do čela dostal Leclerc, který dominoval celý závod. Strategie Ferrari také vynesla Sainze na druhé místo.

Další závod Formule 1 se uskuteční za týden ve Velké ceně Brazílie v Sao Paulu. Sledujte tento vzrušující šampionát a uvidíme, jak se bude vyvíjet boj o titul mezi jezdci a týmy.