Muž v Rakousku obtěžoval soupeře osmičkou, což vedlo k tomu, že Australan použil raketu.

Muž v Rakousku obtěžoval soupeře osmičkou, což vedlo k tomu, že Australan použil raketu.

Devatenáctiletý Menšík porazil o šest let staršího Popyrina i ve druhém letošním utkání. První vzájemný zápas na antuce v Umagu vyhrál rovněž ve dvou setech.

Úvodní sadu, v níž si oba hráči drželi podání, mohl Menšík získat už ve 12. hře, při podání soupeře ale první setbol nevyužil. Nakonec rozhodl až v tie-breaku, který získal 7:3, a pohodu si přenesl i do druhé sady. Dvěma brejky soupeře zlomil, odskočil do vedení 4:0.

Diváky zvedl ze sedadel především proměněným brejkbolem na 3:0, kdy po smeči Australana vytáhl vítězný prohoz do růžku kurtu.

Popyrin v závěru druhé sady za stavu 5:1 pro Menšíka už po sérii skvělých úderů českého tenisty házel raketou o zem a ztrácel nervy. Prostějovský hráč si už výhru pohlídal.

V halové premiéře na okruhu ATP si Menšík zahraje o čtvrtfinále s vítězem duelu mezi Srbem Miomirem Kecmanovičem a Marianem Navonem z Argentiny. Ve Vídni se představí i aktuální česká jednička Tomáš Macháč, kterého v prvním kole čeká Fábián Marozsán z Maďarska.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 2,626.045 eur):

Dvouhra – 1. kolo:

Menšík (ČR) – Popyrin (8-Austr.) 7:6 (7:3), 6:2.

Devatenáctiletý český tenista Jiří Lehečka, známý pod přezdívkou Menšík, nedávno zaznamenal významné vítězství nad australským soupeřem Alexem Popyrinem. Toto vítězství bylo pro něj dvojnásobně důležité, neboť se jednalo o druhé utkání, které spolu hráli během letošního roku.

První set jejich vzájemného zápasu na antuce v Umagu skončil výhrou Menšíka ve dvou setech. Oba hráči si drželi svá podání a první set mohl Menšík získat již ve 12. hře, ale první setbol nevyužil. Nakonec rozhodl až tie-break, který Menšík vyhrál 7:3. Do druhé sady si Menšík přenesl svou pohodu a dvěma brejky soupeře zlomil a odskočil do vedení 4:0.

Největší pozornost diváků si získal proměněným brejkbolem na 3:0, kdy po smeči Australana vytáhl vítězný prohoz do rohu kurtu. Popyrin za stavu 5:1 pro Menšíka projevil svou frustraci tím, že hodil raketu o zem a ztrácel nervy. Menšík si tak zaslouženě pohlídal vítězství.

V dalším kole halového turnaje ATP se Menšík utká s vítězem duelu mezi Srbským hráčem Miomirem Kecmanovićem a Argentincem Marianem Navonem. Na stejném turnaji se představí i česká jednička Tomáš Macháč, který se v prvním kole utká s Maďarským soupeřem Fábiánem Marozsánem.

Celková dotace turnaje ve Vídni činí 2,626.045 eur a je hrán na tvrdém povrchu. V prvním kole dvouhry Menšík porazil Popyrina v poměru 7:6 (7:3), 6:2. Tímto vítězstvím si zajistil postup do dalšího kola a naději na úspěch v turnaji.