Nylander vedl Toronto k vítězství nad Tampou Bay, Kämpf se neprosadil v bodování.

Nylander vedl Toronto k vítězství nad Tampou Bay, Kämpf se neprosadil v bodování.

Nylander měl zásadní podíl na vedení 4:1, které už ve 30. minutě vyhnalo z branky Tampy Bay Andreje Vasilevského. Skvělou druhou třetinu Toronta, které v ní nasázelo čtyři branky, uzavřel Matthew Knies, jenž v čase 34:02 zvýšil už na 5:1.

„Skvěle jsme začali. Tampa v závěru první třetiny vyrovnala, ale nás to nerozhodilo a dál jsme hráli rychlý hokej s řadou přečíslení, čímž jsme jim zatápěli. Skvěle jsme bránili oslabení a podržel nás gólman Stolarz,“ řekl Nylander.

Stolarz i v pátém zápase, do kterého v sezoně naskočil, udržel úspěšnost zákroků nad 91 procent. Proti Tampě Bay zlikvidoval 32 střeleckých pokusů a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

„Je to o tom každodenní prací získat jistotu a sebevědomí. S trenérem gólmanů pracuji na spoustě věcí, kromě toho ale nepodceňuji ani odpočinek a snažím se starat se o své tělo. Prostě chci z téhle příležitosti vytěžit co nejvíc,“ uvedl gólman, který do Toronta přišel z Floridy a odchytal pět ze šesti dosavadních zápasů Maple Leafs.

Zatímco Stolarz vychytal Torontu čtvrtou výhru v sezoně, Vasilevskij se v brance Lightning zápasem protrápil. Inkasoval čtyři branky z 14 střel.

Před gólem Austona Matthewse v úvodu druhé třetiny zkušenému gólmanovi vypadla z výstroje jednoduchá střela a americký kanonýr měl na brankovišti snadnou pozici. Při gólu na 3:1 si Vasilevskij nepohlídal mezeru mezi betony a chybu v jeho postoji odhalil střílející Nylander.

„Myslím si, že zápasy, ve kterých jsem ho za naši dlouhou společnou kariéru vystřídal, bych spočítal na prstech jedné ruky. Dnes to ale byl jeden z nich. Vycítil jsem, že si potřebuje odpočinout,“ řekl trenér Tampy Bay Jon Cooper.

Nylander řídil výhru hokejistů Toronta nad Tampou Bay, Kämpf nebodoval

Hokejový zápas mezi týmy Toronto Maple Leafs a Tampa Bay Lightning nabídl divákům skvělou podívanou, přičemž vítězného týmu se podařilo zvítězit s přesvědčivým skóre 5:1. Hlavní roli ve vítězství Toronta sehrál švédský útočník William Nylander, který se podílel na čtyřech z pěti branků svého týmu.

Nylander měl zásadní podíl na vedení 4:1, které už ve 30. minutě vyhnalo z branky Tampy Bay Andreje Vasilevského. Skvělou druhou třetinu Toronta, ve které v ní nasázelo čtyři branky, uzavřel Matthew Knies, jenž v čase 34:02 zvýšil už na 5:1.

„Skvěle jsme začali. Tampa v závěru první třetiny vyrovnala, ale nás to nerozhodilo a dál jsme hráli rychlý hokej s řadou přečíslení, čímž jsme jim zatápěli. Skvěle jsme bránili oslabení a podržel nás gólman Stolarz,“ uvedl Nylander po zápase.

Gólman Stolarz, který do Toronta přišel z Floridy, odchytal pátý zápas v sezoně a udržel úspěšnost zákroků nad 91 procent. Proti Tampě Bay zlikvidoval 32 střeleckých pokusů a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Na druhé straně brankář Vasilevskij se v zápase potrápil, inkasoval čtyři branky z 14 střel. Před gólem Austona Matthewse v úvodu druhé třetiny mu vypadla jednoduchá střela a následně chyboval i při gólu na 3:1, který proměnil Nylander.

„Myslím si, že zápasy, ve kterých jsem ho za naši dlouhou společnou kariéru vystřídal, bych spočítal na prstech jedné ruky. Dnes to ale byl jeden z nich. Vycítil jsem, že si potřebuje odpočinout,“ uvedl trenér Tampy Bay Jon Cooper po zápase.

Celkově se jednalo o skvělý výkon Toronta Maple Leafs, který si tak připsal další výhru v sezoně. Naopak Tampě Bay Lightning se nepodařilo zastavit útočnou sílu soupeře a musela se smířit s porážkou.