Guardiola uznal, že neměl informace o Spartě: Jejich hra mě zaujala, hrají atraktivní fotbal.

Guardiola uznal, že neměl informace o Spartě: Jejich hra mě zaujala, hrají atraktivní fotbal.

„Spartu jsem do posledních dvou dnů příliš neznal,“ přiznal slavný španělský kouč.

„Ale co jsem ji začal sledovat, udělala na mě dojem,“ pochválil vzápětí trenér Manchesteru City středečního protivníka.

Aby ne. Letenští vyhráli na úvod skupinové fáze 3:0 nad Salcburkem a remizovali 1:1 na půdě Stuttgartu.

„Sparta má stejně bodů jako my,“ připomněl Guardiola, že také jeho celek si zatím připsal jednu výhru (4:0 nad Slovanem Bratislava) a jednu remízu (0:0 doma s Interem Milán).

„Minule v Německu hrála velmi atraktivní fotbal. Remizovala se Stuttgartem a způsobila mu hodně problémů,“ ocenil bývalý stratég Barcelony či Bayernu Mnichov.

Jeho svěřenci jsou největším favoritem na celkové vítězství v Lize mistrů. Spartu ovšem rozhodně nemíní podcenit.

„Nový formát nabízí v úterý i ve středu vždy úžasné zápasy. V hlavní fázi nyní máme 36 týmů a z toho se jen osm přímo kvalifikuje do osmifinále. Musíte být opravdu top, abyste se tam dostali. Jsem si docela jistý, že pokud po úvodní remíze s Interem ztratíme i v dalších domácích zápasech, budeme to mít složité,“ počítal Guardiola.

„Čekají nás totiž tři neuvěřitelně těžké venkovní duely, a to proti Sportingu Lisabon, Juventusu Turín a Paris St. Germain. Není to snadné. Zápasy, které nás čekají doma, musíme zvládnout. Jinak bude těžké skončit mezi první osmičkou, což je náš cíl. Utkání se Spartou tedy potřebujeme zvládnout,“ zopakoval.

Proti Spartě mu zřejmě budou chybět hned čtyři hráči. Dlouhodobě zranění jsou záložníci Rodri a Oscar Bobb a k dispozici nejspíš nebudou ani středopolař Kevin de Bruyne a obránce Kyle Walker.

„Kromě Rodriho a Oscara jsou všichni ostatní v tréninku a jejich stav se zlepšuje. Kevin ale není úplně v pořádku. Není to nová záležitost, necítí se úplně dobře. Kevinovi není 22 let, musí být na svůj fotbal fit. Myslím, že připraven nebude ani Walker,“ doplnil Guardiola.

Guardiola přiznal, že Spartu neznal: Udělala na mě dojem, hraje atraktivní fotbal

Slavný španělský trenér Pep Guardiola přiznal, že do posledních dvou dnů nepříliš znal tým AC Sparta Praha. Nicméně po sledování jejich výkonů byl velmi pozitivně překvapen a uznal, že na něj udělali dojem. Sparťané totiž na úvod skupinové fáze Ligy mistrů porazili Salcburk 3:0 a remizovali 1:1 s Stuttgartem.

Guardiola upozornil, že Sparta má stejný počet bodů jako jeho tým Manchester City. Oba týmy zatím zaznamenaly jednu výhru a jednu remízu. Španělský kouč ocenil atraktivní styl hry, který Sparta předvádí, a varoval své svěřence, aby soupeře nepodcenili.

Manchester City je považován za jednoho z favoritů na celkové vítězství v Lize mistrů, ale Guardiola si je vědom náročnosti nového formátu soutěže. Pouze osm týmů se totiž přímo kvalifikuje do osmifinále, a tak je nutné podávat konzistentní výkony.

Guardiola také upozornil na náročný program zápasů, které City čekají v rámci skupinové fáze Ligy mistrů. Kromě zápasu s Spartou se budou muset vypořádat i s týmy jako Sporting Lisabon, Juventus Turín a Paris St. Germain.

Proti Spartě by mohli chybět hned čtyři hráči z důvodu zranění. Záložníci Rodri a Oscar Bobb jsou dlouhodobě indisponováni a středopolař Kevin de Bruyne a obránce Kyle Walker jsou také ve stavu nejistoty.

Guardiola zdůraznil, že i přes absenci některých hráčů musí jeho tým podat maximální výkon, aby dosáhl svých cílů v Lize mistrů. Utkání s Spartou tak bude pro Manchester City důležité a trenér věří, že jeho svěřenci budou schopni soupeře překonat.