Český útočník Safin se vydává na zkoušku do Togliatti, aby mohl hrát v Rusku, poté co opustil Spartu.

Český útočník Safin se vydává na zkoušku do Togliatti, aby mohl hrát v Rusku, poté co opustil Spartu.

Hokejový útočník David Šafránek, který minulou sezónu hrál za Spartu Praha, požádal o ukončení své smlouvy s klubem. Vedení Sparty s tímto požadavkem souhlasilo a hráč se tak rozhodl opustit tým.

Šafránek se do Sparty vrátil před rokem ze zahraničí a v extralize odehrál 41 zápasů, ve kterých vstřelil osm branek a přidal pět asistencí. V play off přidal ještě jeden gól. Hráč je odchovancem Sparty a je bývalým mládežnickým reprezentantem. Narodil se v Praze, ale jeho rodina pochází z Ruska a hráč má občanství obou zemí.

Šafránkem není jediným hráčem, který zamířil do KHL. Obránce David Sklenička podepsal smlouvu s Barysem Astana na začátku července. Dalším hráčem, který zamířil do Ruska, je bek Libor Šulák, který podepsal dvouletou smlouvu s Omskem. Útočník Dmitrij Jaškin, narozený v Rusku, podepsal tříletý kontrakt s Kazaní po odchodu z Petrohradu.

Soutěž v KHL tedy pokračuje a čeští hráči se stále více rozhodují pro hru v této prestižní lize. Jejich přestupy do ruských týmů ukazují na jejich kvalitu a schopnost hrát na mezinárodní úrovni.