Rekordní homerun: Míček prodán za sto milionů v aukci.

Rekordní homerun: Míček prodán za sto milionů v aukci.

Dražba míčku začala 27. září, vyvolávací cena byla půl milionu dolarů (11,6 milionu korun).

„Obdrželi jsme nabídky z celého světa, což svědčí o významu tohoto ikonického sběratelského předmětu a vlivu, jaký Ohtani v baseballu má. Z vítězného dražitele mám velkou radost,“ uvedl v prohlášení zakladatel aukční síně Ken Goldin. Jméno nového majitele míčku neprozradil.

Dosud nejdražším baseballovým míčkem byl ten, který Mark McGwire v roce 1998 odpálil 70. homerun v sezoně. O rok později se míček prodal za tři miliony dolarů.

Ohtani v zápase Los Angels Dodgers proti Miami Marlins 19. září pokořil hranici 50 homerunů a 50 ukradených met v jedné sezoně, což nikdo před ním nedokázal.

50 Ohtaniho homerunů v sezoně:

Aukci se snažil zabránil osmnáctiletý fanoušek, který tvrdil, že mu míček vzal jiný návštěvník zápasu a dal ho do dražby. Podle agentury Reuters se společnost Goldin Auctions s oběma muži dohodla.

V aukci byl nedávno dražen míček, který byl odpálen hráčem Shohei Ohtaniem v rekordním zápase. Dražba začala 27. září a vyvolávací cena byla půl milionu dolarů, což je přibližně 11,6 milionu korun. Tento ikonický sběratelský předmět zaujal zájemce z celého světa a nakonec se prodal za rekordní částku.

Zakladatel aukční síně Ken Goldin uvedl, že obdrželi nabídky z různých zemí, což svědčí o významu tohoto míčku a o vlivu, který má hráč Ohtani v basebalu. Jméno nového majitele však nebylo zveřejněno. Dosud nejdražším baseballovým míčkem byl ten, který Mark McGwire odpálil v roce 1998 při svém 70. homerunu. Ten se tehdy prodal za tři miliony dolarů.

Ohtani v zápase Los Angeles Dodgers proti Miami Marlins nedávno dosáhl historického úspěchu, když překonal hranici 50 homerunů a 50 ukradených met v jedné sezoně, což nikomu před ním ještě nepodařilo.

Během dražby se objevil osmnáctiletý fanoušek, který tvrdil, že mu byl míček odebrán jiným návštěvníkem zápasu a ten ho následně dal do aukce. Nakonec se však společnost Goldin Auctions s oběma muži dohodla a dražba proběhla úspěšně. Tento rekordní míček tak našel svého nového majitele za velmi vysokou částku.