Britská média chválí Spartu a oslavují Haalanda

Britská média chválí Spartu a oslavují Haalanda

List Daily Mirror na svém webu píše o „celkem snadném zničení průměrného evropského soupeře“. Daily Mail píše o „nářezu“, zatímco The Sun a některé další deníky označily průběh a výsledek zápasu za „divokou jízdu“. O výkonu Sparty se většina deníků a webů nezmiňuje, některé si všímají toho, že se soustředila prakticky výhradně na obranu.

Britská média připomněla, že Manchester City dosáhl 26. zápasu bez porážky v této soutěži v řadě, čímž překonal předchozí rekord svého městského rivala United.

Všechna média s obdivem popisují druhý gól, který akrobaticky vstřelil mohutný Nor. Daily Mail píše, že poté, co Haalanda obrana soupeře pokryla při řadě hlavičkových soubojů, „popřel fyzikální zákony“ a dokázal to, o co by se „většina hráčů, jestli vůbec někdo, ani nepokusila“.

Podle BBC přišla Haalandova trefa v době, kdy začínali fotbalisté City pociťovat frustraci z toho, že se jim dlouhé desítky minut nepodařilo navázat na úvodní gól Phila Fodena ze třetí minuty zápasu. „Těžko lze slovy popsat atletičnost a kvalitu, která byla potřeba k zakončení, jež se podařilo Haalandovi a které ohromilo i jeho spoluhráče,“ píše BBC s tím, že tenhle kousek budou zkoušet zopakovat malí kluci.

Britská média se rozplývají nad výkonem Borussie Dortmund a zejména nad norským útočníkem Erlingem Haalandem po jejich nedávném vítězství nad Manchester City ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Daily Mirror označuje porážku City za „celkem snadné zničení průměrného evropského soupeře“, zatímco Daily Mail hovoří o „nářezu“. The Sun a další deníky zase popisují zápas jako „divokou jízdu“.

Většina britských médií se zaměřila na druhý gól, který vstřelil Erling Haaland. Daily Mail popisuje, jak Haaland „popřel fyzikální zákony“ a dokázal něco, co by se většina hráčů ani nepokusila. BBC pak zdůrazňuje, že Haalandova trefa přišla v době, kdy hráči Manchester City začali pociťovat frustraci z toho, že se jim dlouhou dobu nedařilo vyrovnat.

Celkově se britská média shodují na tom, že výkon Borussie Dortmund a zejména Erlinga Haalanda byl impozantní a ohromující. Haalandova atletičnost a schopnost zakončení si získaly obdiv nejen fanoušků, ale i jeho spoluhráčů. BBC dokonce tvrdí, že tento kousek bude zkoušet zopakovat i malí kluci na hřišti.

Manchester City sice držel rekord 26 zápasů bez porážky v této soutěži, ale Borussia Dortmund dokázala jejich sérii ukončit a posunout se do semifinále Ligy mistrů. Erling Haaland se tak stal jedním z nejžhavějších jmen evropského fotbalu a jeho výkony budou jistě nadále sledovány s velkým zájmem.