Dioufovi se dostává pocty: Klenot Slavie v boji o titul nejlepšího mladého hráče Afriky

Dioufovi se dostává pocty: Klenot Slavie v boji o titul nejlepšího mladého hráče Afriky

Diouf přišel do Slavie v lednu z norského Tromsö a v české lize dosud odehrál 17 zápasů, v nichž dal šest gólů. V sedmi utkáních nastoupil v evropských pohárech.

Během angažmá ve Slavii se také dostal do senegalské reprezentace, které nedávno pomohl vybojovat postup na africký šampionát.

Jeho soupeři v anketě jsou například Gambijec Yankuba Minteh a Kamerunec Carlos Baleba z Brightonu, útočník Pobřeží slonoviny Oumar Diakité z Remeše nebo krajan Lamine Camara z Monaka.

Diouf, mladý talent z fotbalového týmu SK Slavia Praha, má šanci získat prestižní ocenění pro nejlepšího mladého hráče Afriky. Přestoupil do Slavie v lednu z norského klubu Tromsø a od té doby se stal důležitou součástí týmu. V české lize odehrál 17 zápasů a vstřelil 6 gólů. Navíc se mu podařilo nastoupit i v evropských pohárech, kde ukázal svůj talent a schopnosti.

Diouf se během svého působení v Slavii dostal i do senegalské reprezentace, kde pomohl týmu k postupu na africký šampionát. Jeho výkony a schopnosti neunikly pozornosti a nyní je jedním z favoritů na titul nejlepšího mladého hráče Afriky. Mezi jeho konkurenty v této anketě patří například Yankuba Minteh z Gambie, Carlos Baleba z Brightonu, Oumar Diakité z Rennes nebo Lamine Camara z Monaka.

Dioufova kariéra se vyvíjí velmi rychle a jeho talent a potenciál jsou jasně viditelné. Doufejme, že se mu podaří získat toto prestižní ocenění a že bude pokračovat ve svém úspěšném fotbalovém putování. Podívejme se, jak si povede v dalších zápasech a jak se bude vyvíjet jeho kariéra v budoucnosti.